top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 24 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas519
mod_vvisit_counterJuče771
mod_vvisit_counterOve sedmice519
mod_vvisit_counterProšla sedmica5599
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5289
mod_vvisit_counterProšli mjesec23759
mod_vvisit_counterUkupno1875275
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Bratunac : UŽ "Maja" organizovalo studijsku posjetu seoskom domaćinstvu Ziličina u Rogatici PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 06 septembar 2021 09:23

altBratunac - U okviru projekta „Podrška razvoju ruralnog turizma u funkciji ruralnog razvoja opštine Bratunac“, koji implementira UŽ "Maja" Kravica, u nedjelju 05.09.2021.godine je održana radionica za 20 žena iz ruralnog područja opštine Bratunac, koje imaju potencijala za bavljenje seoskim turizmom, a u okviru studijske posjete objektu Seoski turizam Ziličina Rogatica.

Slobodan Brkić, vlasnik objekta Seoski turizam Ziličina Rogatica, upoznao učesnice radionice sa iskustvom i dobrim praksama bavljenja seoskim turizmom.
U svom izlaganju je predstavio svoje korake u cijelom dosadašnjem radu, uspjehe i padove. Uputio je konretne preporuke da ohrabri žene, da svojoj poljoprivrednoj proizvodnji dodaju dodatnu vrijednost kroz pokretanje usluge smještaja na svom poljoprivrednom gazdinstvu uz plasman poljoprivrednih proizvoda, prerađevina i domaće hrane. Istakao je da postoji velika zainteresovanost za ovu vrstu usluge i da se zdrava domaća hrana i smještaj u izdvojenim ruralnim sredinama sve više cijene i sve više traže.

------------------------------------------------------------------------

Projekat„Podrška razvoju ruralnog turizma u funkciji ruralnog razvoja opštine Bratunac“ Udruženje žena „Maja“ Кravica realizuje uz podršku Opštine Bratunac u periodu od 01.jula do 30.septembra 2021.godine.

"Provođenjem ovog projekta želimo afirmisati razvoj sela, te pospješiti očuvanje tradicije i običaja, kao i afirmisati i razvijati turističke potencijale opštine Bratunac.Кroz projektne aktivnosti ćemo obuhvatiti 25 žena koje imaju potencijala da se bave seoskim turizmom te zainteresovane građane/ke koji žele da koriste već mapiranu „Stazu zdravlja“- navodi se u saopštenju za javnost poslatom medijima.


Cilj projekta je povećati znanje žena i ostalog građanstva za pružanje usluga ruralnog turizma u opštini Bratunac kao i povećati znanja u očuvanju i izradi tradicionalnih jela u svrhu bolje turističke ponude i promocije destinacije mapiranom Stazom zdravlja, Repovac- Rajska plaža.

Aktivnosti predviđene ovim projektom su :
-Studijska posjeta seoskom gazdinstvu Zličina Rogatica
-Degustacija tradicionalnih jela,očuvanje običaja u svrhu turističke ponude
-Pohod „Stazom zdravlja“ koja promoviše ruralni turizam

Poslednje ažurirano ponedeljak, 06 septembar 2021 09:25
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom