top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 32 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas492
mod_vvisit_counterJuče771
mod_vvisit_counterOve sedmice492
mod_vvisit_counterProšla sedmica5599
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5262
mod_vvisit_counterProšli mjesec23759
mod_vvisit_counterUkupno1875248
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Održan završni događaj 5. eUPSHIFT radionice PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 15 jun 2022 08:15

alt“Svi imamo slične izazove i zato nam treba više ovakvih projekata”, zaključili mladi na Završnom događaju 5. eUPSHIFT radionice

Završni događaj za 5. eUPSHIFT radionicu u BiH okupio je 35 mladih uzrasta od 13 do 19 godina iz opština Višegrad, Zvornik, Rudo, Kalinovik, Milići, Bijeljina, Foča i Šamac. Kroz druženje i razmjenu ideja, učesnici i učesnice su primjetili da svi imaju iste ili slične probleme i izazove u svojim gradovima i selima - saopšteno je iz Genesis Project, Banja Luka.

"Kroz radionice upoznavanja u malim grupama i timske prezentacije, mladi iz 9 timova sa 5. eUPSHIFT radionice zajedno su učili i sticali nova prijateljstva. “Ovo nam je trebalo, da se uživo družimo i učimo, poslije toliko vremena odvojenosti”, rekla je učesnica UPSHIFT-ate dodala da se najljepša prijateljstva ipak stiču druženjem uživo, a ne online" - navodi se u saopštenju i dodaje da su neke od tema kojima su se mladi bavili na 5. eUPSHIFT radionici bile sledeće:

-Kako bismo mogli edukovati mlade o lošem uticaju igara na sreću?

-Kako bismo mogli podstaći razvijanje svijesti o zdravom načinu ishrane kod djece i mladih u Kalinoviku?

-Kako bismo mogli da djeca imaju više prilika za kreativne i edukativne aktivnosti u prirodi u slobodno vrijeme?

-Kako bismo smanjili prisutnost nasilja i podigli svijest o samom postojanju nasilja i njegovim posljedicama u adolescentskim partnerskim vezama?

Radionicu o finansijskoj pismenosti sa mnoštvom novih pojmova i kvizom mladima je približila direktorica Humanitarne organizacije “Genesis Project”, Dijana Pejić. Ona je posavjetovala ove mlade ljude da ulažu u svoje obrazovanje, razvijaju vještine koje se traže na tržištu i provode vrijeme sa ljudima odkojih mogu da uče.

U ime UNICEF-a u BiH prisutnima se obratila Amila Madžak, voditeljica programa za adolescente i mlade, i pozvala sve da se pridruže platformi U-Report, alatu pomoću kojeg UNICEF komunicira sa mladima širom svijeta. UPSHIFT program u u Bosni i Hercegovini implementira Humanitarna organizacija “Genesis Project” u saradnji sa UNICEF-om u BiH kroz projekat “Jačanje zdravstvene i socijalne zaštite u BiH u odgovoru na COVID-19” uz finansijsku podršku USAID-a u BiH.

Sve dodatne informacije o radionici možete pronaći na web sajtu UPSHIFT-a te na stranicama:

Facebook: https://www.facebook.com/upshift.bosnia.herzegovina

Instagram: https://www.instagram.com/upshift.bosnia.and.herzegovina

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom