top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 27 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas490
mod_vvisit_counterJuče771
mod_vvisit_counterOve sedmice490
mod_vvisit_counterProšla sedmica5599
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5260
mod_vvisit_counterProšli mjesec23759
mod_vvisit_counterUkupno1875246
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Vrijednost realizovanih projekata premašuje 4 000 000 KM PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 20 jun 2022 11:24

altVlasenica - Odbornici Skupštine opštine Vlasenica većinom glasova, usvojili su izvještaj o radu načelnika za 2021. godinu. U svom izlaganju,načelnik opštine Vlasenica Miroslav kraljević je naveo da je ukupna vrijednost realizovanih projekata oko 4 miliona KM, što je 97% realizacije u odnosu na projektovan finansijski okvir. Kraljeviuć dodaje da je od ukupne vrijednosti realizovanih projekata, 31,16% realizovano iz budžeta opštine a skoro 70% iz eksternih izvora.

„Pandemija je ostavila ožiljke u svakom segmentu društvenog života opštine Vlasenica. Ja kao načelnik sam se trudio da domaćinski upravljam budžetom kako korisnici ne bi trpjeli. Najviše novca smo dobili od Vlade RS, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika a dobru saradnju smo imali i sa USAID-om, UNDP-om te organizacijom Muslim Aid „ – kaže Kraljević.

Kraljević je ocijenio uspješnom 2021.godinu uprkos teškoćama koje su bile prisutne i istakao da je najveći akcenat, kada su u pitanju infrastrukturni projekti, dat Ski-centru Igrišta.

„To je projekat koji se godinama pokušava realizovati. Prošle godine smo imali mnogo sastanaka na nivou predsjednika Vlade RS, uprave Olimpijskog centra Jahorina i drugih subjekata i meni je drago da smo uspjeli da krenemo u realizaciju ovog projekta. Radovi na skijalištu su započeli. Prošle godine je Olimpijski centar Jahorina izvršio potrebnu nabavku i zaista velika zahvalnost čelnim ljudima koji su pomogli da se krene u realizaciju ovog projekta“ – kaže Kraljević.

Prema Kraljevićevim riječima više od 500 000 KM investirano je u modernizaciju lokalnih i nekategorisanih puteva kao i ulica u urbanom dijelu Vlasenice.

„Navešću samo neke projekte. Modernizovani su dionica lokalnog puta Dragasevac-Mišari, put Tišča-Stanimirovići, put u industrijskoj zoni Tišča. Takođe je modernizovan putni pravac Cikotska Rijeka-Oštra Glavica i Oštra Glavica – Durići, uz učešće opštine u iznosu 25.000 КM. U izvještaju je navedeno šta je urađeno po pitanju ruralnog razvoja, vodovoda i kanalizacije, izgradnje stambenih jedinica za izbjegla i raseljena lica i drugi projekti koji imaju za cilj poboljšanje sveukupnog ambijenta u Vlasenici“- izjavio je Kraljević.

Govoreći o privredi,načelnik Kraljević je rekao da kompanija Alumil koja ima proizvodni pogon u Vlasenici, planira da proširi svoje kapacitete. On je pojasnio da je razgovarao sa novim doirektorm Alumila u Vlasenici i dodao da je premijer RS Radovan Višković, tokom psjete Grčkoj razgovarao sa grčkim rukovodstvom Alumila i takođe dobio obećanja o proširenju proizvodnih kapaciteta ove kompanije.

"Poslednjih mjeseci sam imao intenzivne razgovore sa novim direktorom Alumila u Vlasenici. Takođe, sam razgovarao i sa premijerom Viškovićem,prije njegove radne posjete Grčkoj. Premijer je tokom posjete Grčkoj posjetio Solun i razgovarao sa direktorom kompanije ,,Alumil“ Jorgosom Milonasom, koja posluje u Vlasenici. Na sastanku je razgovarano o poslovnim planovima ove firme, koja se bavi izradom proizvoda od aluminijuma visokog kvaliteta, pri čemu je direktor Milonas, najavio dalje povećanje investicija i proširenje proizvodnje u pogonima „Alumila“ u BiH. Takođe , ja sam razgovarao sa još puno investitora i vjerujem da ćemo ih ubijediti da investiraju u Vlasenicu, koja je otvoreni grad“ – izjavio je Kraljevjić i napomenuo da je prošle godine preduzeće Frukta Trejd, kroz otvaranje jednog u nizu trgovačkih objekata, u Vlasenicu investiralo 7,5 miliona KM.

alt

Izvještaj o radu načelnika opštine za 2021.godinu, usvojen je sa 11 glasova ZA a 4 odbornika su bila uzdržana.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 20 jun 2022 11:25
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom