top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 28 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas490
mod_vvisit_counterJuče771
mod_vvisit_counterOve sedmice490
mod_vvisit_counterProšla sedmica5599
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5260
mod_vvisit_counterProšli mjesec23759
mod_vvisit_counterUkupno1875246
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : U Kulturnom centru postavljena stepenišna lift platforma PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 22 jun 2022 11:16

altVlasenica - U Kulturnom centru Vlasenica, postavljena je stepenišna pokretna platforma, koja će, osobama sa umanjenom tjelesnom sposobnošću,omogućiti pristup Biblioteci i drugim ustanovama i organizacijama koje se nalaze na prvom spratu Kulturnog centra. Projekat je finansiran kroz javni poziv "Kultura bez barijera" koji je raspisalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske – kaže šef Odsjeka za razvoj u opštini Vlasenica Željko Damljanović.

“Radi se o projektu za koji nam je odobreno 39 444 KM, ali je nakon tenderske procedure ovaj posao koštao 30 306 KM. Mi ćemo se obratiti Ministarstvu porodice omladine i sporta RS koje je i finansiralo projekat, da utrošimo i preostala sredstva sve u cilju obezbjeđenja lakšeg pristupa osoba sa invaliditetom i uopšte sa umanjenim tjelesnim sposobostima prostorijama u Kulturnom centru” – kaže Damljanović.

alt

Bojana Bošković v.d. direktora Kulturnog  centra u Vlasenici kaže da su zaposleni u ovoj ustanovi prošli obuku za pravilno upravljanje platformom.

“Moram da napomenem da realizacija ovog projekta mnogo znači za Kulturni centar ali mnogo više za naše sugrađane koji zbog svojih umanjenih tjelesnih sposobnosti ne mogu da koriste usluge Centra. Postavljanjem ove platforme to im je sada omogućeno” – kaže Boškovićeva.

alt

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević kaže da instaliranje platforme pokazuje da lokalna zajednica vodi računa o svim društvenim kategorijama i potrebama građana.

“Što znači da je zaista opravdan ovaj projekat i mislim da će on doprinijeti da smanji podjele u društvu. Kao načelnik , trudim se da pružim priliku i podršku svim građanima i radujem se što smo realizovali ovaj projekat na dobrobit njegovih korisnika. Mi ćemo instalirati još video nadzor, kako bismo na taj način dodatno obezbijedili ovu platformu” – ističe načelnik Kraljević.

Izvođač radova na ugradnji stepenišne platforme u Kulturom centru u Vlasenici je “Ortopedija" d.o.o iz Sarajeva.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom