top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 21 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas555
mod_vvisit_counterJuče771
mod_vvisit_counterOve sedmice555
mod_vvisit_counterProšla sedmica5599
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5325
mod_vvisit_counterProšli mjesec23759
mod_vvisit_counterUkupno1875311
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Sastanak mladih lidera iz Kalesije sa predstavnicima lokalne vlasti PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 22 jun 2022 11:30

altKalesija - U okviru projekta “Mladi lideri u zajednici“ kojeg implementira Udruženje “Forum žena” Bratunac uz podršku Međunarodne organizacije za migracije u BiH, održan je sastanak mladih lidera sa predstavnicima lokalne vlasti Kalesija. Tema sastanka je bila zagovaranje za implementaciju društveno-odgovorne akcije, postavljanje parkovskih klupa - saopšteno je iz Udruženja "Forum žena" Bratunac.

Pored ove teme mladi su takođe razgovarali o  pokretanju inicijative za izradu omladinske politike opštine Kalesija.Sastanku je u ime vlasti prisustvovao sekretar organa uprave Kalesija, Mujo Tosunbegović koji je istakao da lokalne vlasti pružaju podršku omladinskom aktivizmu i da postoji dobra saradnja lokalne vlasti I Omladinske organizacije “TRIK”.

alt“Što se tiče izrade omladinske politike općine Kalesija, mi ćemo podržati ovu ideju,jer je nama kao lokalnoj upravi važno da imamo jedan strateški dokument koji će jasno definisati u kojem smjeru treba da djelujemo da zajedno doprinosimo boljem položaju mladih.Ističem da taj document treba da bude usaglašen sa Omladinskom politikom Federacije BiH I Omladinskom politikom Tuzlanskog kantona”, rekao je gospodin Tosunbegović.

Aktivnosti projekta “Mladi lideri u zajednici” realizuju se zahvaljujući Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI) projektu kojeg implementera Međunarodna organizacija za migracije u Bosni I Hercegovini, a finansira Austrijska razvojna saradnja.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom