top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 25 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas519
mod_vvisit_counterJuče771
mod_vvisit_counterOve sedmice519
mod_vvisit_counterProšla sedmica5599
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5289
mod_vvisit_counterProšli mjesec23759
mod_vvisit_counterUkupno1875275
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : UŽ "Jadar" održalo radionicu u okviru projekta koji podržava Ekumenska inicijativa žena PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 24 jun 2022 09:44

altMilići - Udruženje žena „Jadar“ iz Konjević Polja realizuje projekat pod nazivom „Izgradnja mira,pomirenja-Ekumenska međureligijska saradnja - ženska ljudska prava“ na području opština Bratunac i Milići. U okviru projekta juče je u Milićima održana radionica na temu "Podrška ženama žrtvama nasilja" – kaže Ifeta Mejremić predsjednica UŽ "Jadar".

alt“Radionica u Milićima je namijenjena predstavnicima institucija ali nažalost niko nam se nije odazvao. Do sada smo uradii dosta radionica, podijelile smo letke I sproveli istraživanje na području opština Milići I Vlasenica. Istraživanja su pokazala da veliki broj žena nije imao detaljne informacije o nasilju, posebno kada je u pitanju psihičko nasilje koje je mnogo opasnije od fizičkog nasilja. Činjenica je I da nasilje u porodici nije samo prisutno u porodicama koje su socijalno ugrožene, nasilje trpe I fakultetski obrazovane žene I ima ga u porodicama dobrog finansijkog stanja “ – kaže Ifeta.

Učesnice dosadašnjih radionica kažu da su prethodne edukativne teme bile korisne.

“Saznala sam koja prava imamo kao supruge, majke, sestre. Nakon radionica upoznata sam kome treba da prijavim nasilje a do sada, nisam znala da imamo to pravo“ – kaže Fadila Bašić.

alt

Aiša Alić ističe da zahvaljujući edukativnim radionicama u okviru ovog ali  i drugih projekata koje u Konjević Polju provodi UŽ “Jadar”, malim ali važim koracima, položaj žena u ovoj lokalnoj zajednici se popravlja.

“Učestvovala sam na svim radionicama UŽ “Jadar”. Saznala sam dosta o diskriminaciji, predzetništvu ,pravima žena i djece…Pomaka ima, ali ide se “mic po mic” – kaže Aiša.

U okviru projekta koji završava krajem jula u planu je održavanje još jedne radionice, koja je vezana za dekupaž tehniku. Radionica na temu "Podrška ženama žrtvama nasilja" održana je u "Motelu" u Milićima.Poslednje ažurirano petak, 24 jun 2022 11:07
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom