top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 16 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas548
mod_vvisit_counterJuče771
mod_vvisit_counterOve sedmice548
mod_vvisit_counterProšla sedmica5599
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5318
mod_vvisit_counterProšli mjesec23759
mod_vvisit_counterUkupno1875304
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Djeca otputovala u Bečiće preko projekta "Socijalizacija djece RS" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 27 jun 2022 07:39

altMilići - Na desetodnevno ljetovanje u Bečiće, iz Milića je otputovalo 19 djece I jedan roditelj u okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske” – potvrdio je viši stručni saradnik u Fondu za dječiju zaštitu – Poslovnica Milići Boban Vitić I dodao da su u pratnji djece otputovala dva vaspitača iz Bijeljine.

“Projekat se realizuje na osnovu Zakona o dječijoj zaštiti. Ovo je četvrta smjena I traje od 26.juna do 05.jula Ovo je jedan od najplemenitijih projekata koji se mogu realizovati u okviru Fonda dječije zaštite. Projekat obuhvata djecu sa smetnjama u razvoju i hroničnim zdravstvenim problemima,djecu iz strukturalno poremećih porodica, djecu iz porodica ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca, socijalno ugroženih i višečlanih, kao i posebno nadarenu i talentovanu djecu" - kaže Vitić i podsjeća da se ovaj projekat organizuje 19 godina i da je njime obuhvaćeno 34.000 djece i pratećeg osoblja.

altDanijela Jokić je majka koja ide u pratnji svoja dva dječaka, uzrasta osam i devet godina i očekuje da će na moru djeca naučiti da plivaju jer do sada nisu.

“Očekujemo da naučimo da plivamo na moru. Znamo da će biti organizovan neki program za decu i očekujemo da nam bude lepo“ – kaže Danijela.

Devetogodišnji Nikola Jokić vjeruje da će u Bečićima upoznati puno drugara sa kojima će se lijepo družiti.

“Očekujem da bude puno dečaka I devojčica I da se lepo družimo” – kaže Nikola.

altRanka Savkić je na more ispratila sina Andreja koji ima 15 godina I drugi put je učesnik projekta Socijalizaija djece.

“Bio je zadovoljan kad je išao prošli put, nadam se da će tako bit i sada“ – kaže Savkićeva.

I Aleksandar Sekulić drugi put odlazi na more. Njegova majka Spomenka napominje da je zadovoljna projektom i očekuje pozitivna iskustva i nakon ovog ljetovanja.

alt“Bio je još jednom na moru preko ovog projekta. Zadovoljan je uslovima koje tamo imaju i pažnjom koja im se daje. Biće tamo lijepih radionica i želim da im budu uspješne“ – kaže Spomenka.

Zajedno sa djecom iz Milića u četvrtoj smjeni su i dejca iz Gradiške, Doboja, Stanara i Bratunca. Djeca su smještena u hostelu "Užice" u Bečićima.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom