top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 46 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas503
mod_vvisit_counterJuče771
mod_vvisit_counterOve sedmice503
mod_vvisit_counterProšla sedmica5599
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5273
mod_vvisit_counterProšli mjesec23759
mod_vvisit_counterUkupno1875259
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Bratunac : Postavljene klupe u okviru projekta Udruženja "Forum žena" - Mladi lideri u zajednici PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 28 jun 2022 08:15

altBratunac - U okviru projekta "Mladi lideri u zajednici" kojeg implementira Udruženje "Forum žena" Bratunac, u Bratuncu su postavljene parkovske klupe u blizini Gradskog stadiona i dječijeg igrališta. Dragana Đurić aktivistkinja Udruženja "Forum žena" Bratunac i koordinatorica na projektu "Mladi lideri u zajednici", kaže da je oko 60 mladih ljudi iz pet lokalnih zajednica, učestvovalo na različitim aktivnostima a jedna od njih je i "Moć podrške vršnjaka iz zajednice društveno odgovornim procesima".

"U okviru radionica mladi su definisali po jednu društveno odgovornu akciju. U Bratuncu mladi su odlučili da postave parkovske klupe u blizini Stadiona i dječijeg igrališta.U Vlasenici je to nabavka vrteške sa sjedalicama i ogradicom za dječije obdanište Prvi koraci , u Milićima će biti rekonstruisan teren za odbojku na pijesku u Zvorniku to je registracija Omladinske organizacije i u Kalesiji postavljanje dvije parkovske klupe na šetalištu i u neposrednoj blizini omladinske organizacije "Trik" - kaže Đurićeva.

altMladi Bratunca, okupljeni u Omladinskom klubu, od mnogih ideja koje su imali, odabrali su upravo postavljanje parkovskih klupa - kaže Vuk Milanović, član Omladinskog kluba Bratunac.

"Imali smo mnogo ideja, ali smo na kraju ipak odlučili da su klupe najbolji izbor. Smatramo da male stvari unapređuju život u zajednici. U našem Omladinskom klubu imamo 20 članova i pored ove aktivnosti imali nekoliko edukativnih, što nam omogućava da se više uključimo u život lokalne zajednice " - kaže Milanović.

Valentina Mlađenović član Omladinskog kluba Bratunac, aktivistkinja je već dvije godine. "Što se tiče samog aktivizma i volontiranja, to je moja trenutno najbolja odluka, zato što pored znanja u školi, neformalno znanje koje dobijamo na radionicama je neprocjenjivo. Apelovala bih na građane da čuvamo ove klupe koje smo postavili, jer ovo je sve naše, zajedničko. Voljela bih kada bi se građani više aktivirali jer jako je lijep osjećaj kada nešto uradite za grad u kojem živite" - kaže Valentina.

alt

Maja Davidović iz Kabineta načelnika opštine Bratunac pohvalila je rad nevladinog sektora na području opštine."Želim da pohvalim djelovanje nevladinog sektora na području opštine Bratunac a što se tiče ovog projekta, radi se o jednoj lijepoj i pozitivnoj priči koja će spojiti sve generacije. Posebno me raduje što su kreatori ove ideje mladi ljudi. Ovo je njihov način borbe za bolju opštinu, bolju budućnost. Ponosni smo što imamo ovakvu omladinu " - kaže Maja Davidović .

Tijana Zečić iz Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove u opštini Bratunac napominje da Opština Bratunac podržava projekte nevladinih organizacija i dodaje da ovakvi projekti čine lokalnu zajednicu ljepšom i urbanijom. "Zaista se nadam da će biti još ovakvih ideja za koje su zaslužni mladi ljudi, i koje će unaprijediti našu opštinu" - kaže Tijana Zečić.

Projekat "Mladi lideri u zajednici" Udruženje "Forum žena" Bratunac realizuje od 01.februara do 30.juna 2022.godine, na području pet lokalnih zajednica : Bratunac, Milići, Vlasenica, Kalesija i Zvornik.

Aktivnosti projekta “Mladi lideri u zajednici” realizuju se zahvaljujuci Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI) projektu kojeg implementira IOM, a finansira Austrijska razvojna saradnja.


Poslednje ažurirano utorak, 28 jun 2022 08:18
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom