top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 25 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas519
mod_vvisit_counterJuče771
mod_vvisit_counterOve sedmice519
mod_vvisit_counterProšla sedmica5599
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5289
mod_vvisit_counterProšli mjesec23759
mod_vvisit_counterUkupno1875275
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Kalesija : Postavljene klupe u okviru projekta Udruženja "Forum žena" - Mladi lideri u zajednici PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 29 jun 2022 17:35

altKalesija - U okviru projekta "Mladi lideri u zajednici", kojeg implementira Udruženje "Forum žena" Bratunac, Kalesija je dobila dvije parkovske klupe koje su danas postavljene na šetalištu. Ovu aktivnost realizovali su mladi,članovi Udruženja mladih „TRIK“ Kalesija.


altMerima Osmanović predsjednica „TRIK-a“ kaže da su parkovske klupe postavljene na šetalištu od kružnog toka do Sportske dvorane u kojoj se nalaze prostorije Udruženja.
„Ono što je bitno da napomenem, da smo nakon sastanaka održanih sa lokalnim vlastima, dobili njihovu podršku i oni su iskazali svoju veilku zahvalnost i zainteresovanost za ovakve projekte jer su ovakve aktivnosti, koje realizujemo uz podršku donatora i drugih udruženja korisne i značajne za našu zajednicu jer radimo na aktivnostima koje su potreba građana i građanki naše lokalne zajednice. Dalje ćemo raditi na umrežavanju zajednica koje su dio projekta „Mladi llideri u zajednici“ i na realizaciji drugih aktivnosti“ - kaže Merima.

altEmina Karić u Udruženju „TRIK“ je godinu dana. Kaže da svaki projekat koji realizuju ima za cilj dobrobit zajednice. „Ovo mnogo znači našoj zajednici i Udruženju. Ovo je jedna od aktivnosti koje smo u okviru projekta „Mladi lideri u zajednici“ realizovali i nadam se da će biti još ovakvih projekata u kojima ćemo učestvovati „ - kaže Emina.

altProjekat "Mladi lideri u zajednici" Udruženje "Forum žena" Bratunac realizuje od 01.februara do 30.juna 2022.godine, na području pet lokalnih zajednica : Bratunac, Milići, Vlasenica, Kalesija i Zvornik – ističe Dragana Đurić aktivistkinja Udruženja i koordinatorica na projektu.
"Kroz projekat mladi iz pet lokalnih zajednica imali su priliku da učestvuju na različitim obukama koje su se odnosile na izgradnju kapaciteta mladih lidera gdje su mladi pokušali da kroz određene inicijative i društveno-odgovorne akcije postanu vidljiviji u svojim lokalnim zajednicama i prepoznati kao partneri od strane lokalnih uprava i kao mladi lideri među svojim vršnjacima. Danas u Kalesiji realizujemo jednu takvu društveno-odgovornu akciju mladih, čiji su kreatori mladi iz Urdruženja „TRIK“ - kaže Đurićeva i podsjeća na aktivnosti mladih u ostalim lokalnim zajednicama,koje su obuhvaćene projektom.
alt

„Pored ove akcije, koju danas realizujemo u Kalesiji, moram da napomenem da je u Bratuncu takođe završeno postavljane parkovskih klupa u neposrednoj blizini spomenika NOB-a i Gradskog stadiona, u Zvorniku je u procesu registracija Omladinske organizacije, u Vlasenici ćemo sutra postaviti dječiju vrtešku sa sjedalicama i ogradicom u blizini JU „Prvi koraci“ i u Milićima je rekonstrukcija terena za odbojku na pijesku.Podrška lokalne uprave ovih društveno-odgovornih akcija, ogleda se u tome da su zaposleni iz Komunalnog preduzeća Kalesija izvršili postavljanje i montiranje ovih klupa, u Vlasenici opština je platila dostavu i postavljanje vrteške, u Bratuncu je lokalna uprava takođe finansirala postavljanje i montiranje klupa a u Milićima teren za odbojku na pijesku biće mjesto sportskog takmičenja u okviru manifestacije „Julsko-avgustovski dani“ - kaže Đurićeva.

Aktivnosti projekta “Mladi lideri u zajednici” realizuju se zahvaljujuci Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI) projektu kojeg implementira međunraodna organizacija za migracije IOM, a finansira Austrijska razvojna saradnja.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom