top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 41 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas500
mod_vvisit_counterJuče771
mod_vvisit_counterOve sedmice500
mod_vvisit_counterProšla sedmica5599
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5270
mod_vvisit_counterProšli mjesec23759
mod_vvisit_counterUkupno1875256
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Vrtić dobio vrtešku preko projekta Udruženja "Forum žena" - Mladi lideri u zajednici PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 01 jul 2022 07:36

altVlasenica - U okviru projekta "Mladi lideri u zajednici", kojeg implementira Udruženje "Forum žena" Bratunac, dječije obdanište "Prvi koraci" u Vlasenici dobilo je vrtešku sa sjedalicama i zaštitnom ogradom.Ovu aktivnost predložili su mladi iz Omladinske organizacije "Altruist" Vlasenica.


Marko Durić član Omladinske organizacije "Altruist" iz Vlasenice kaže da su omladinci svojim najmlađim sugrađanima htjeli uljepšati boravak u vrtiću.

„Na ideju naših članova a uz podršku Udruženja "Forum žena" iz Bratunca, obnovili smo igralište kod obdaništa. Prvobitno smo planirali da obnovimo klupe u parku ali smo se ipak odlučili za vrtešku, jer svi smo bili u obdaništu i željeli smo da našim najmlađim sugrađanima uljepšamo boravak u obdaništu“ – kaže Durić.

altSergej Koprivica, učesnik projekta "Mladi lideri u zajednici "kaže da je postavljanje vrteške veliki napredak . "I ja sam išao u obdanište i tada nismo imalli puno aktivnosti napolju. Ova vrteška će sada djeci dati novi sadržaj i podstaći njihovu socijalizaciju“ – kaže Koprivica.

Vukašin ima 5,5 godina i obradovao se vrtešci. "Baš sam danas srećan jer smo dobili vrtešku i sada ćemo ja i moji drugari moći da se igramo“ – kaže Vukašin.

alt

Isidora ima 6,5 godina, takođe je srećna zbog vrteške. "Ja i moji drugari volimo da se igramo i sad imamo priliku da se igramo na vrtešci. Mislilm da će nam biti zabavno“ – kaže Isidora.alt

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, koji je prisustvovao instaliranju vrteške, kaže da Vlasenica hoće da bude bolja i razvijenija lokalna zajednica a ovaj projekat je još jedan korak na tom putu.

alt"Evo danas imamo priliku da vidimo djelo naših mladih lidera. Ovo je sjajna ideja da našoj djeci napravimo što više sadržaja jer mi u Vlasenici posvećujemo mnogo pažnje mladima. Činjenica da smo u nekom prethodnom periodu izvršili kompletnu sanaciju unutrašnjosti obdaništa i vrijeme je da to uradimo i vani. Hvala Dragani, hvala mojim saradnicima i mi ćemo i dalje nastaviti da radimo na poboljšanju uslova rada u vrtiću. Vrata naše lokalne zajednice su otvorena svima za saradnju“ – kaže načelnik Kraljević.

Vaspitačica Željka Janković kaže da im je velika čast što su danas imali priliku da ugoste predstavnike mladih, opštine i Udruženja Forum žena Bratunac i zahvalila se svima koji su omogućili da vrtić dobije vrtšeku.

alt

"Vrteška će našim mališanima značiti, jer će im omogućiti da kvalitetnije provode svoje vrijeme u vrtiću. Hvala i našem načelniku Miroslavu Kraljeviću koji je sve ove godine bio uz nas i podržavao nas“ – kaže vaspitačica Janković.

Dragana Đurić aktivistkinja Udruženja „Forum žena“ Bratunac i koordinatorica projketa ističe da je ovo jedna od pet društveno-odgovornih akcija koje mladi, u okviru projekta „Mladi lideri u zajednici“ realizuju.

alt"U drugim lokalnim zajednicama mladi su u Bratuncu postavili četiri parkovske klupe u blizini spomenika NOB-a i Gradskog stadiona, u Kalesiji su postavljene dvije parkovske klupe na šetalištu prema prostorijama Udruženju mladih „TRIK“, u Zvorniku je u procesu registracija Omladinske organizacije, u Milićima je takođe danas završena rekonstrukcija terena za odbojku na pijesku i u Vlasenici evo postavljamo vrtešku. Udruženje „Forum žena“ je obezbijedilo sredstva za kupovinu vrteške u iznosu od 1860 KM a podrška opštine Vlasenica ogleda se u tome da su oni izdvojili 500 KM za prevoz i montiranje vrteške. Vjerujem da će ova aktivnost pružiti priliku djeci da kvalitetnije provode svoje vrijeme" - kaže Đurićeva.

Projekat "Mladi lideri u zajednici" Udruženje "Forum žena" Bratunac realizuje od 01.februara do 30.juna 2022.godine, na području pet lokalnih zajednica : Bratunac, Milići, Vlasenica, Kalesija i Zvornik.

Aktivnosti projekta “Mladi lideri u zajednici” realizuju se zahvaljujuci Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI) projektu kojeg implementira Međunraodna organizacija za Migracije IOM, a finansira Austrijska razvojna saradnja.


Poslednje ažurirano petak, 01 jul 2022 08:52
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom