top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 38 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas499
mod_vvisit_counterJuče771
mod_vvisit_counterOve sedmice499
mod_vvisit_counterProšla sedmica5599
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5269
mod_vvisit_counterProšli mjesec23759
mod_vvisit_counterUkupno1875255
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Industrijska zona u Podgori dobija prvi objekat PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 01 jul 2022 10:15

altMilići - Opština Milići u ovom momentu implementira veći broj infrastrukturnih projekata a jedan od značajnijh je izgradnja proizvodne hale u industrijskoj zoni Podgora. Tenderska procedura je završena a vrijednost radova je 1 900 000 KM - kaže načelnik opštine Milići Marko Savić i očekuje da će do kraja septembra radovi biti završeni.

„Vi znate da sam ja i ranije u izjavama za medije podsjećao da u ovom projektu imamo podršku Vlade Republike Srpske sa 800.000 KM i od Pokrajinske vlade Vojvodine sa 250 000 eura i na taj način, zatvorili smo najveći obim sredstava za ovu investiciju.Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja septembra" - kaže Savić.

Savić naavodi da su u toku radovi na izgradnji prve faze objekta Administrativnog centra, tj.zgrade opštine a za ovaj projekat Jedinica za koordinaciju proljoprivrednih projekata izdvojiće 400 000 KM.

"U toku su betonski radovi - konkretno temelji i betonski radovi na izgradnji konstrukcije objekta " – ističe Savić.

Takođe vode se aktivnosti na asfaltiranju lokalnih puteva i ulica kaže Savić i navodi projekte koji su do sada završeni.

"Do sad smo završili dionicu puta u Bišini.Opština je uz sufinansiranje mještana od 10 000 KM, izgradila 1 km puta, Sekretarijat za izbjeglice i raseljena lica je uradio negdje oko 500 m i ostatak dionice mještani kroz obezbjeđivanje ličnih sredstava. Trenutno se izvode zemljani radovi na putu za Supač. U samom gradu smo završili pješačku stazu od Doma rudara prema visećem mostu u iznosu od 38 000 KM koje je obezbjedila Vlada RS. U Goločevini smo imali rekonstrukciju većeg broja ulica, gdje su bili prisutni problemi sa oborinskim vodama. Ugovorena ukupna vrijednost radova bila je 104 000 KM ali u procesu realizacije smo uspjeli da uklopimo negdje 97 000 KM. Vlada je ovdje izdvojila oko 47 000 KM, ostala sredstav obezbijeđena su iz budžeta opštine“ – kaže Savić .

Načelnik Savić ističe da je raspisan i tender za uređenje platoa na Ušću gdje se spajaju Studeni i Zeleni Jadar.

„Tu planiramo da napravimo sadržaj za mlađu populaciju i porodice. U sufinansiranju ovog projekta nam pomažu Vode RS u visini od 120 000 KM a negdje oko 150 000 KM izdvojiće opština iz budžeta. Takođe radimo na pripremi tenderske dokumentacije za rekonstrukciju mosta prema Đurđevićima i tu ćemo u narednih 20-ak dana raspisati javnu nabavku da riješimo i ovaj komunikacioni problem. Imamo u planu da zavrimo još neke infrastrukturne projekte – zaključen je ugovor za put prema Milića Brdu u dužini od 700 m i imamo zaključene ugovore sa Federalnim ministarstvom za puteve u Bešićima i Gornjoj Mahali" – kaže Savić.

O navednim projektima, načelnik Savić je juče upoznao i milićke odbornike na desetom redovnom zasjedanju Skupštine opštine Milići.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom