top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 16 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas485
mod_vvisit_counterJuče771
mod_vvisit_counterOve sedmice485
mod_vvisit_counterProšla sedmica5599
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5255
mod_vvisit_counterProšli mjesec23759
mod_vvisit_counterUkupno1875241
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasennica : Dvadeset porodica dobilo krov nad glavom nakon tri decenije čekanja PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 06 jul 2022 10:44

altVlasenica - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković boravio je početkom ove sedmice u radnoj posjeti opštini Vlasenica gdje je razgovarao sa načelnikom opštine Vlasenica Miroslavom Kraljevićem I prisustovao dodjeli ključeva za 20 stanova namijenjenih za izbjegla i raseljena lica.

altBiljana Andžić kaže da je 07.jula 1992.izašla iz Sarajeva a evo u julu dobija krov nad glavom.“Imam zaposlenje, radim u apoteci već duži niz godina. Meni je u Vlasenici lijepo, stekli smo mnogo prijatelja, pružili su nam ruku spasa i dali utočište nakon što smo izašli iz Sarajeva. Stan koji smo dobili samo potvrđuje našu želju da nastavimo živjeti ovdje u Vlasenici” – kaže Biljana.


altMilenka Budeša raseljeno lice iz Kaknja, ima šest članova porodice. "1992.godine došla sam u Vlasenicu i korisnik sam alternativnog smješataja. Ovaj stan je nama novi početak nakon 30 godina" - kaže Milenka.
alt
Goran Zoranović je izbjegao iz Kladnja ."Evo 30 godina sam u Vlasenici i danas sam dočakao da uselim u dom. To je za mene velika stvar, nisam više podstanar. Zahvaljujem se predsjedniku Vlade, gospodinu Čordašu, našem načelniku Miroslavu Kraljeviću i svima koji su nam pomogli da dočekamo da uselimo u svoj stan" - kaže Zoranović.
altStevka Džinić iz Jelačića, svoj dom je našla u Vlasenici. "U 78-oj godini sam dočekala da uđem u svoj stan. Čekala sam ovo godinama i evo jedva sam se danas održala na nogama od sreće. Hvala svima – svakoj ovoj delegaciji koja je danas došla da nam uruči ključeve “ - kaže Džinićeva.
alt
Milenko Topalović iz Ilijaša je u Vlasenicu došao nakon potpisivanja Dejtona. "Kuća mi je zapaljena. Koristio sam od 1995. alternativni smještaj i sad sam dobio ove ključeve od svog stana.Hvala načelniku Kraljeviću, predsjedniku Vlade RS Viškviću i svima koji su učestvovali “ – kaže Topalović koji honorarno zarađuje za život.
alt
Premijer RS Radovan Višković izrazio je zadovoljstvo što se u Vlasenici završava jedan "životni projekat".
"Drago mi je da smo danas ovdje u Vlasenici i da smo došli u poziciju da 20 porodica danas obradujemo uručenjem ključeva. Ovo smo zajedno radili sa donatorskim sredstvima EU i opštinom Vlasnica. U Vlasenici radimo i 28 individualnih stambenih jedinica i to je negdje oko 900 000 KM što znači da u Vlasneici implementiramo u ovom momentu blizu 2 000 000 KM za 48 porodica. Sa načlenikom opštine smo danas razgovarali i opština je voljna da pripremi lokaciju za još 10-ak stanova i mi ćemo to već u četvrtak na sjednici Vlade RS kroz jednu informaciju Republičkog sekretarijata prihvatiti i obratiti se Savjetu ministara i resornom ministarstvu da uđemo u novi program kako bi rješavali ovo pitanje. U ovom momentu u Republici Srpskoj rješavamo negdje 636 individualnih stambenih jedinica preko 20 000 000 KM i 145 stambenih jeidnica u zgradama u vrijednosti od oko 8 000 000 KM. Imamo još jedan broj građana koji trebaju da riješe ovo pitanje i zato nam je želja da u što skorije vrijeme riješemo ovo pitanje” – izjavio je premijer Vlade RS Radovan Višković u Vlasenici.
alt
Izgradnja zgrade finansirana je kroz Regionalni stambeni program čiji je najveći donator EU. Šef odjela za programe ispred EU Stefano Elero kaže da mu je zadovoljstvo što je danas u Vlasenici.
"Veliko mi je zadovoljstvo da možemo da pružimo rezultate ljudima koji to već dugo očekuju. Ja sam ovdje kao predstavnik EU i mogu da kažem da sam zadovoljan saradnjom sa lokalnim vlastima i sa opštinom Vlasenica, koja je dala veliku podršku ovom projektu. Međutim, posao još nije gotov, mi smo obezbijedili naš dio sredstava i čekamo na još 7 000 000 KM iz budžeta BiH koji još nisu osigurani. Dakle čekamo ta sredstva, kako bismo vidjeli još ovakvih rezultata” – izjavio je Elero.
alt
Podršku projektu kroz potrebnu infrastrukturu obezbijedila je opština Vlasenica .
“Danas je bitan dan, jer rješavamo životna pitanja za 20 porodica. Hvala svima koji su dali odršku ovom projektu. Imali smo puno problema, ali smo uz pomoć Odjeljenja za urbanizam i mojih saradnika uspjeli da to sve prevaziđemo. Negdje oko 85 porodica imamo koje nisu stambeno riješene i planiramo da pored ove zgrade izgradimo još objekata sa 50 ili 100 stambenih jedinica. Ovo danas je pokazatelj da zajedno možemo sve i ja vjerujem da ćemo vrlo brzo riješeiti stambeno pitanje i drugih porodica koje čekaju krov nad glavom" - izjavio je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević i doda da je sa premijerom Radovanom Viškovićem na radnom sasdtanku bilo riječi i o drugim projektima.
alt
“Razgovarali smo o uređenju Trga koji planiramo da otvorimo 21.septembra, zatim studentsko-đačkog doma i o navažnijem projektu a to je Ski centar Igrišta. Upoznao sam predsjednika Vlade o kompletnoj infrastrukturi koja će činiti Igrišta" - izjavio je načelnik Kraljević.
alt
Stambeni objekat izgrađen je u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, a ukupna vrijednost radova iznosi više od milion KM - podsjeća Nermina Džepar-Ganibegović glavna menadžerica projekta ipred Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.
"Projekat se implemetira u 4 zemlje Regiona : BiH, Crna Gora, Srbija i Hrvastka i zajednički da ove zemlje kao partneri implementiraju sredstvima Međunarodne zajednice , preko Multidonatorskog fonda a EU je sa preko 90% sredstava najveći donator . Projekat u Vlasenicia, tj.građevinski radovi, koštao je oko 1 100 000 KM bezz PDV-a, što znači da je njegova nominalna vrijednost još veća" - izjavila je Džepar-Ganibegović.
Poslednje ažurirano sreda, 06 jul 2022 10:45
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom