top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 15 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas486
mod_vvisit_counterJuče771
mod_vvisit_counterOve sedmice486
mod_vvisit_counterProšla sedmica5599
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5256
mod_vvisit_counterProšli mjesec23759
mod_vvisit_counterUkupno1875242
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići: Industrijska zona i zgrada opštine-trenutno najvažniji projekti kojima Vlada RS daje podršku PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 06 jul 2022 11:02

altMilići - Predsjednik Vlade RS Radovan Višković boravio je danas u radnoj posjeti opštini Milići gdje se sastao sa načelnikom opštine Milići Markom Savićem i ostalim rukovodstvom lokalne uprave. Tema razgovora bili su infrastrukturni projekti koji su do sada realizovani, kao i projekti koji će se realizovati u narednom periodu - prije svega zgrada Administrativnog centra opštine i industrijska zona u Podgori.

alt

"Trebalo bi nam dosta vremena da sada pričamo o svim projektima . Sve što je u Milićima rađeno,rađeno je uz pomoć Vlade RS. Od uređenja oba korita rijeke Jadar, kružnog toka, mostova, asfaltiranja ulica i ostalog. Prisjećajući se mog političkog puta i vladavine SNSD - a od 2006. godine u kontinuitetu, kada uzmemo samo taj period, Milići tada nisu imali nijedan kilometar asfaltiranih lokalnih puteva. Danas, ta cifra prelazi preko 80 kilometara asfaltiranih puteva, i to je i mene zateklo. Ponovo kažem, da sve što je rađeno u Milićima u poslednjih 15 godina, rađeno je uz pomoć Vlade RS. Mostovi, ulice, pomoć obdaništu, obrazovanju, sportu , sve je to rađeno u partnerskom odnosu sa opštinom i Vladom. Načelnik je spomenuo da se gradi zgrada opštine, pošto ovaj trenutni objekat nije funkcionalan. Skupštinska sala je nedovoljna i neadekvanta, pogotovu za vas novinare, kada se održavaju sjednice skupštine opštine, treba vam više prostora. Građani treba da imaju funkcionalnu lokalnu upravu i iz tog razloga , smo se i opredijelili za gradnju nove zgrade Opštine, a da ovaj trenutni objekat, prepustimo onim institucijama koje u ovom momentu, nemaju prostora za rad, kao što su omladinski savjet ili neke nevladine organizacije, da bi i oni imali normalne uslove za rad. Želja mi je da moj mandat premijera RS,obilježi pomoć realnom sektoru, nova zapošljavanja,investicije, radnja mjesta. Tako i opština Milići, uz pomoć Vlade RS u industrijskoj zoni koja se nalazi pored magistralnog puta prema Vlasenici , gradi objekat od 2000 kvadratnih metara . Mi imamo zainteresovanog investitora koji će doći, otvoriti pogon i zaposliti oko 100 radnika. U Vladi je donijeta odluka da tu investiciju podržimo sa oko 800 hiljada maraka.Ali iskorisitio sam i svoju poziciju predsjednika Vlade i u razgovoru sa pokranjinskim premijerom Vojvodine , dobili za taj projekat i od njih 500 hiljada maraka. Tekući radovi poput putne infrastrukture, rasvjete, vodovoda , to je nešto što se radi u kontinuitetu i radiće se i dalje.
alt
Ali , evo za sada ćemo izdvojiti industrijsku zonu i novu zgradu opštine Milići, koja ostaje i treba da služi budućim naraštajima opštine Milići. Investitor u industrijskoj zoni je opština Milići, a donatori su Vlada RS i pokrajinska Vlada Vojvodine.Mi smo već tamo doveli vodu, električnu energiju, kanalizaciju,uradićemo i pristupne puteve...Napomenuću da smo sada u gradnji jednog velikog infrastrukturnog projekta , Sli centra Igrišta koji je udaljen oko 20 kilometara od Milića, gdje mi kao Vlada preko Olimpijskog centra Jahorina, imamo značajna ulaganja u taj projekat. Njegove efekte će osjetiti i građani opština Milići i Vlasenica. Ja u svemu tome vidim, još jednu šansu, za boljom industrijskom zonom, novim objektima i da će sve to, donijeti benefite i nova radna mjesta ne samo za Miliće, nego i za cijelu regiju" - izjavio je nakon sastanka premijer Višković.
alt
Načelnik opštine Milići Marko Savić je rekao da je izgradnja nove zgrade opštine veoma značajno za ovu lokalnu zajednicu, ne samo kao objekta. "To je značajno za opštinu jer se uređuje i jedan dio grada koji nije bio reprezentativan na samom ulazu u Miliće" - kaže Savić.

Načelnik Savić kaže da je Vlada Republike Srpske kroz razne projekte u Milićima u posljednje vrijeme, odnosno od kada je on načelnik opštine, uložila oko 11 miliona KM.
Poslednje ažurirano sreda, 06 jul 2022 11:03
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom