top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 129 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas268
mod_vvisit_counterJuče611
mod_vvisit_counterOve sedmice268
mod_vvisit_counterProšla sedmica5184
mod_vvisit_counterOvaj mjesec879
mod_vvisit_counterProšli mjesec26509
mod_vvisit_counterUkupno1924255
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Održana 11.redovna sjednica Skupštine opštine Milići PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 30 avgust 2022 12:01

altMilići - U naseljima Živanovići i Gostelja u opštini Milići, biće riješeno vodosnabdjevanje – izjavio je na danas održanoj 11-oj redovnoj sjednici SO-e Milići načelnik opštine Marko Savić. On kaže da su za ove namjene sredstva u iznosu od 70 000 KM obezbijeđena preko Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata.

Informišući odbornike o aktivnostima, koje je kabinet načelnika realizovao u periodu između održavanja dvije sjednice SO, Savić je dodao da će intenzivniji radovi na mostu prema Đurđevićima početi u petak kada će biti uklonjena postojeća konstrukcija mosta. "Odobrena sredstva od Vlade RS za ovaj projekat iznose 200 000 KM a predračunska vrijednost je 175 000 KM" - kaže Savić.

Načelnik Savić je napomenuo da će u narednom periodu, čim vremenske prilike dozvole, krenuti radovi na rekonstrukciji krova Centra za socijalni rad u Milićima, za šta je oko 43 000 KM, obezbijeđeno preko Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, a krov će biti zamijenjen i na objektu područnog odjeljenja OŠ „Aleksa Jakšić“ u Derventi. Za ove radove Ministarstvo prosvjete i kulture i obezbijedilo 50 000 KM.

Kada je u pitanju putna infrastruktura, završeni su putevi za Supač i Milića Brdo. "Trenutno se izvode radove u ulici prema osnovnoj školi u Milićima, plan je da budu završeni do početka školske godine. Radi se ulica u Derventi između dva mosta, ulica je proširena i urađena je kvalitetna odvodnja oborinskih voda. Ovi radovi finansiraju se sa 42 000 KM zahvaljujući sredstvima Vlade RS i opštine Milići. U toku je priprema ugovora u visini preko 500 000 KM za asfaltiranje lokalnih puteva na području opštine Milići. Sve je to u skladu sa onim našim Srednjoročnim planom investicija i zaključno sa ovom godinom, plan će biti realizovan preko 90 %. Takođe smo preko javnog poziva Kantona Sarajevo dobili odluku o odobravanju sredstava za asfaltiranje dionice puta za Gornje Vrsinje u dužini od 750 m kao i za dionicu puta za Gornje Raševo" - kaže Savić.


Izvode se radovi na izgradnji industrijske hale a do kraja sedmice trebalo bi da bude postavljena konstrukcija. U toku je i realizacija prve faze izgradnje zgrade opštine Milići u vrijednosti 400 000 KM, izvođač je preduzeće "Gramel" Milći. "U toku je tenderska procedura za završetak izgradnje zgrade opštine. Na osnovu odluke Vlade RS dobijena su sredstva u iznosu od 2 200 000 KM, koja su, prema predračunu dovoljna i do kraja septrembra, početkom oktobra mjeseca očekujemo završetak procedura"- ističe načelnik Savić.

Savić kaže da se očekuje i potpisivanje ugovora, koji se provodi preko Voda RS i Svjetske banke a odnosi se na uređenje obale Studenog Jadra od učšća prema srednjoškolskom centru."Predračunska vrijednost je 750 000 eura, odnosno 1 500 000 KM".

U toku su radovi na ispravljanju dvije S krivine od kojih će krivina u Vukšić Polju riješiti problem školske djece koja će, nakon što se uradi pješačka staza do Dubničkog Mosta, bezjedno moći da dolaze u školu. "To je važan projekat za koji još nemamo zatvorenu finansijsku konstrukciju ali imamo razgovore sa Putevima RS da obezbijede dio nedostajućih sredstava" - kaže Savić.

Uređenje platoa na ušću rijeka Zeleni i Studeni Jadar, za koji će Vode Srpske obezbijediti 120 000 KM a opština Milići 130 000 KM takođe je jedan od bitnih projekata. "Tu planiramo različite sadržaje za rekreaciju i kvalitetno provođenje slobodnog vremena za sve generacije. Želimo da to bude porodično mjesto gdje će svako imati ponešto za sebe" - kaže Savić.

Savić je odbornike upoznao da su u toku radovi na rasjecanju rastinja na trasi dalekovoda na području opštine Milići, kako bi se elektrosnabdjevanje poboljšalo te da bi u zimskom periodu, bilo što manje prekida u isporuci električne energije.

Dodao je da je prisustvovao sastanku na kojem je predstavljen projekat gasifikacije Istočnog dijela RS, koji podrazumijeva gasifikaciju opština Šekovići, Vlasenica-Igrišta, Milići, Han Pijesak, Pale-Jahorina, Trnovo, kao i proširenja gasne mreže na teritoriji opštine Istočno Novo Sarajevo.

Kada je riječ o epidemiološkoj situaciji na području opštine Milići, trenutno je 6 osoba zaraženo virusom korona.

Na današnjoj sjednici odbornici su većinom glasova usvojili informacije iz oblasti privrede i preduzetništva, stambeno-komunalne djelatnosti, informaciju o aktivnostima u MZ, kao i informaciju o radu PS Milići za prvih 6 mjeseci ove godine kao i nekoliko tehničkih odluka.

Poslednje ažurirano utorak, 30 avgust 2022 12:15
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom