top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 19 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas254
mod_vvisit_counterJuče611
mod_vvisit_counterOve sedmice254
mod_vvisit_counterProšla sedmica5184
mod_vvisit_counterOvaj mjesec865
mod_vvisit_counterProšli mjesec26509
mod_vvisit_counterUkupno1924241
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Саопштење Синдиката металске индустрије и рударства РС PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 31 avgust 2022 08:19

altАктуелна дешавања око компаније Алумина, изазвана незаконитом продајом државних потраживања у стечајној маси БИРАЧ ад Зворник, још једном су јасно показала да су радници, синдикат и менаџмент Алумине заузели исправан став од самог почетка - наведено је у саопштењу за јавност.


Сада видимо да је Стечајни управник “одбио да у табелу повјерилаца, умјесто институција Републике Српске, упише “Павгорд“, који је недавно за 43 милиона купио државна потраживања...“. Разлози које је навео за овакав став су свакако довољни да укажу на низ незаконитости и нелогичности у покушају поступка преношења потраживања, тј. “уговора у којима неко, ко није повјерилац у стечајној маси, покушава да пренесе туђа потраживања на треће лице“, итд.

Дакле, осим незаконитости у самом покушају нетранспарентне продаје, на које смо већ указивали, а због чега су кренули раднички протести и покренуте прве тужбе, сада видимо да постоје низ додатних незаконитости на које је указао Стечајни управник.Синдикат даје пуну подршку овом његовом ставу и очекује да буде истрајан у законском провођењу и заврештку стечајног поступка над фабриком БИРАЧ.

Такође, због разних покушаја “лова у мутном“од стране појединаца, који, на жалост, представљају институције Републике Српске, али и због потреба да се стечајни поступак што прије оконча, Синдикални одбор Алумине тражи да се у што скорије вријеме одржи један, или више састанака свих релевантних фактора, који су битни за завршетак стечаја БИРАЧ-а и за будуће пословање Алумине, уз обавезно присуство представника радника и менаџмента. Радници и менаџмент су тренутно најбитнији фактори у креирању сигурне будућности фабрике. Зато се морају уважити мишљења и предлози, којих свакако имамо за понуду.

Синдикални одбор

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom