top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 25 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas227
mod_vvisit_counterJuče611
mod_vvisit_counterOve sedmice227
mod_vvisit_counterProšla sedmica5184
mod_vvisit_counterOvaj mjesec838
mod_vvisit_counterProšli mjesec26509
mod_vvisit_counterUkupno1924214
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Predstavljen projekat "Digitalizacija poslovanja MSP i preduzetnika na lokalnom nivou PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 08 septembar 2022 10:05

altMilići - Opština Milići dio je projekta "Digitalizacija poslovanja MSP i preduzetnika na lokalnom nivou" koji provodi preduzeće "Tedenet" Šekovići. Sporazum o saradnji na projektu juče su potpisali generalni menadžer Tedeneta Vladan Vasilić i načelnik opštine Milići Marko Savić a potpisivanju je prethodila prezentacija projekta kojoj su prisustvovali predstavnici opština Pale, Ugljevik, Srebrenica, Bratunac i Milići. Cilj projekta je uspostavljanje podrške malim i srednjim preduzećima (MSP) i preduzetnicima,kako bi postali konkurentniji na tržištu uz razvoj online poslovanja i poslovnog umrežavanja - kaže Vladan Vasilić generalni menadžer "Tedenet" d.o.o.


alt“Projekat se finansira od strane firme Tedenet d.o.o. i naših poslovnih partnera koji uključuju i lokalne uprave. Projektom su predviđena 4 radna paketa. Prvi je uspostavljanje saradnje sa zainteresovanim stranama i partnerima, drugi podrazumijeva edukaciju za priprednike, mlade osobe i za zaposlene u MSP i preduzetnike, treći paket se odnosi na digitalizaciju poslovanja MSP u svim partnerskim opštinama a četvrti paket je završna konferencija gdje ćemo predstaviti rezultate projekta. Projekat rješava problem online poslovanja putem tedenet.com plaforme koja je već kreirana i pruža mogućnosti svakom MSP I preduzetniku da kreira web šop putem kojeg mogu promovisati svoje usluge, prodavati ih ili se povezati sa poslovnim partnerima” – kaže Vasilić.

Načelnik opštine Milići Marko Savić kaže da je učešće u projektu samo nastavak saradnje sa Tedenetom koja traje već odavno a projekat je način da se pomogne preduzetnicima u procesu digitalizacije.

alt

“Opština Milići ima prevashodni cilj da pomogne preduzetništvo i privredni razvoj. Ovaj projekat je interesantan jer donosi nove tehnologije i prakse i njihovu upotrebu u poslovanju i olakšavanju poslovanja.Na ovom projektu mi ćemo angažovati jednog pripravnika koji će kroz projekat biti osposobljen da pruža pomoć i podršku preduzetncima kada je u pitanju online poslovanje” – kaže načelnik Savić.

altPrezentaciji projekta “Digitalizacija poslovanja MSP i preduzetnika na lokalnom nivou" prisustvovali su predstavnici opština Pale,Ugljevik, Srebrenica, Bratunac i Milići. Slađana Grujičić iz Direkcije za izgradnju i razvoj opštine Srebrenice smatra da je ovaj projekat veoma značajan za mala i srednja preduzeća.

alt

“Činjenica je da su kapaciteti preduzetnika i privrednika, kada je u pitanju online komunikacija, još uvijek nerazvijeni a ovaj projekat upravo rješava te probleme. Ono što je jako bitno jeste da se vrši promocija, kako bi preduzetnici shvatili značaj digitalizacije” – kaže Grujičićeva.

Ivana Milovanović iz Agencije za razvoj malih I srednjih preduzeća opštine Ugljevik ističe da je ova opština potpisala sporazum sa "Tedenetom" sve u cilju da preduzetništvo podigne na viši nivo.

alt

“Čast nam je i zadovoljstvo učestvovati u ovom projektu. Na ovoj prezentaciji smo vidjeli kako digitalizacija može pozitivno da utiče na poslovanje malih i srednjih preduzeća. Takođe nam je drago što je naša opština potpisala sporazum za učešće na ovom projektu i omogućila napredak malim i srednjim preduzećima u našoj opštini“ – kaže Milovanovićeva.

Mirjana Sarić samostalni stručni saradnik za privredu i privatno preduzetništvo u opštini Milići, vjeruje da će realizacijom projekta, privrednici i preduzetnci na području opštine Milići, svoje robe i usluge ažurnije predstavljati na web platformama nego što su to do sada radili.

alt

“Mali broj ima web stranicu, to su uglavnom srednja preduzeća koja se bave finalnom preradom drveta. Jedno takvo preduzeće ima svoju web stranicu i više su uključeni u digitalnu transformaciju, dok mala preduzeća i smaostalni preduzetnici koji imaju po jednog, dva ili tri zaposlena, slabo koriste web stranice i društvene mreže ili bilo koji drugi oblik digitalnog predstavljanja. To uglavnom funckonkše “od uveta do uveta” – kaže Sarićeva.

Projekat "Digitalizacija poslovanja MSP i preduzetnika na lokalnom nivou" traje 12 mjeseci a do sada su sporazum o saradnji na projektu, osim Milića, potpisali Grad Zvornik i Opština Ugljevik.

Priliku da se upoznaju sa projektom, danas će na online prezentaciji imati predstavnici Trebinja, Doboja, Kotor Varoši, Rogatice, Višegrada, Šamca, Dervente, Prnjavora i Broda.


Poslednje ažurirano četvrtak, 08 septembar 2022 10:06
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom