top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 50 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas263
mod_vvisit_counterJuče611
mod_vvisit_counterOve sedmice263
mod_vvisit_counterProšla sedmica5184
mod_vvisit_counterOvaj mjesec874
mod_vvisit_counterProšli mjesec26509
mod_vvisit_counterUkupno1924250
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Maturanti SŠC "Milutin Milanković" uklanjali ambroziju PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 12 septembar 2022 10:54

altMilići - Maturanti milićkog SŠC "Milutin Milanković" u petak su učestvovali u akciji uklanjanja ambrozije. Profesor pravoslavne vjeronauke Milan Vuković kaže da je u akciji učestvovalo 15 maturanata te da akcija ima i edukativni karakter.

„Ova akcija ima i humanitarni karakter jer nastojimo da uklonimo ovu alergenu biljku. Kroz akciju djeca će saznati šta je ambrozija, kako izgleda, zašto je štetna i namjerno smo izabrali maturantska odjeljenja jer oni uskoro završavaju školu i odlaze, pa smatramo da treba da budu edukovani po ovom pitanju“ – kaže Vuković.

altMaturantkinja Katarina Durmić smatra da osim u školi, edukaciju o ambroziji i njenim štetnim dejstvima treba organizovati za sve građane.

„Mnogi ljudi ne znaju kako izgleda ova biljka i zato bi trebalo organizovati edukacije za sve građane, da bi prepoznali ambroziju u dvorištima i na vrijeme je uklonili“ – kaže Katarina.

altProfesor pravoslavne vjeronauke Milan Vuković ističe da su pomenutom akcijom, srednjoškolci dali doprinos aktivnostima koje je pokrenula opština Milići na uklanjanju ove alergene biljke i napominje  da je ovo prva u nizu akcija u novoj školskoj godini u koju se SŠC uključio.

„Mi smo se i prethodnih godina odazivali na akciju „April - mjesec čistoće“ koju pokreće opština. Već sledeći mjesec sadimo  drvored od 30 stabala, povodom 30 godina postojanja opštine a od proljeća nastavljamo dalje“ – kaže profesor Vuković.

Sredjoškolci su uklanjali ambroziju u ulicama Cara Lazara, Solunskih junaka, Svetog Nikole, Nikole Tesle, 9. januara  Jovana Dučića i u dvorištu  škole.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom