top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 10 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas249
mod_vvisit_counterJuče611
mod_vvisit_counterOve sedmice249
mod_vvisit_counterProšla sedmica5184
mod_vvisit_counterOvaj mjesec860
mod_vvisit_counterProšli mjesec26509
mod_vvisit_counterUkupno1924236
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : U područnoj školi u Dubničkom Mostu uvedeno grijanje na pelet PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 12 septembar 2022 11:21

altMilići - U novoj škoskoj godini u područnom odjeljenju OŠ "Aleksa Jakšić" u Dubničkom Mostu, instaliran je sistem centralnog grijanja na pelet. Ovu investiciju, podržala je Vlada RS u iznosu od 14 000 KM - kaže direktor OŠ "Aleksa Jakšić" Milići Radomir Madžarević.

„Željeli smo da djeca u područnoj školi imaju sve uslove kao i djeca u centralnoj školi i evo zahvaljujući Vladi RS i premijeru Viškoviću to smo i omogućili. Pelet smo već nabavili, tako da neće biti problema kada počne grijna sezona. Osim toga, škola je fantastično opremljena. Mi smo se potrudili, zahvaljujući načelniku i rukovodstvu škole, da ove dvije učionice opremimo.Danas ovdje imamo bim projektor i računare za djecu iz programa „Dositej“- kaže Madžarević.

alt

Madžarević je sa rukovodstvom opštine Milići, posjetio područno odjeljenje osnovne škole u Dubničkom Mostu. Načelnik opštine Milići Marko Savić kaže da je zadovoljan opremljenošću škole i uslovima, koje ovo područno odjeljenje ima za obavljanje nastave.

„Zaista impozantno je šta se sve uradilo. Vidi se i rad direktora koji je preuzeo inicijativu i mislim da je ovo jedna od najljepših područnih škola. Sigurno da mnogo dugujemo Vladi RS za ulaganje ovdje i ja bih podsjetio da smo imali projekat rekonstrukcije krova i zamjenu stolarije za šta je izdvojeno oko 18 000 KM i evo sad je Vlada RS ponovo izdvojila sredstva za grijanje“ – kaže načelnik Savić i dodaje da će škola uvijek imati podršku lokalne zajednice jer je obrazovanje jedan od osnovnih stubova društva koji diktira kvalitet života.

altSavić je dodao da bi u narednom periodu trebalo poraditi i na dodatnom uređenju školskog dvorišta.

Učiteljica Đurđijana Mišić vodi kombinovano odjeljenje drugog i četvrtog razreda za ukupno 6 đaka. Zadovoljna je uslovima u školi.

alt„Fino je snalazimo se. A što se tiče peleta, mnogo će nam lakše biti i imaćemo toplije i prijatnije prostorije. Hvala načelniku i direktoru i svima koji su doprinijeli da djeci bude prijatnije u školi“ – kaže učiteljica Đurđijana.

Trenutno u PO OŠ "Aleksa Jakšić" u Dubničkom Mostu nastavu pohađa 14 učenika od prvog do 5 razreda, što je za oko 10 đaka manje nego prošle godine.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom