top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 49 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas225
mod_vvisit_counterJuče611
mod_vvisit_counterOve sedmice225
mod_vvisit_counterProšla sedmica5184
mod_vvisit_counterOvaj mjesec836
mod_vvisit_counterProšli mjesec26509
mod_vvisit_counterUkupno1924212
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Košarkaški klub "Milići" školi poklonio košarkaške table PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 13 septembar 2022 09:38

altMilići - KK "Milići" poklonio je 5 košarkaških tabli OŠ "Aleksa Jakšić". Table su obezbijeđene preko projekta "Sanacija i rekonstrukcija košarkaških terena na području opštine Milići", koji je finansirala Vlada Republike Srpske, preko Ministarstva porodice, omladine i sporta - kaže potpredsjednik KK "Milići" Predrag Sušić.

alt“Vrijednost ovog projekta je procijenjena na nekih 6000 KM i on podrazumijeva  nabavku košarkaških tabli, obruča, mrežica I sportskih rekvizita” – kaže Sušić koji se zahvalio Vladi RS I premijeru Viškoviću što su podržali ovaj projekat.

Desetogodišnja Sofija Golić, koja dvije godine trenira košarku u KK Milići obradovala se što će na školskom košarkaškom terenu dobiti nove table.

“Mnogo sam zahvalna što ćemo dobiti nove table. Ja treniram košraku I ovaj poklon nikad neću zaboraviti” – kaže Sofija.

alt

Iako trenira fudbal, boljim uslovima za igranje košarke u školi, raduje se I učenik petog razreda Ratko Dukić.

“Iako treniram fudbal, ovo će mi puno značiti, kada u školi igramo košarku. Jako sam zahvalan radnicima škole, što su obnovili teren za košarku” – kaže desetogodišnji Ratko.

Donacija košarkaških tabli Centraloj školi I Područnim odjeljenjima u Dubničkom Mostu I Derventi, samo je dio akcije koju KK "Milići" realizuje u proteklih 12 godina. Predsjednik milićkog košarkaškog kluba Zoran Džinkić napominje da klub ima 111 članova i da je rad sa učenicima osnovnih i srednjih škola prioritet.

alt

“Već nekoliko godina vodili smo aktivnosti i u seoskim područjima. Područnim školama u Dubničkom Mostu I Derventi poklanjali smo lopte, obručeve, table, majice a pomagali smo izgradnju i obilježavanje igrališta u Rajićima i Mišićima. Iako je djece sve manje, ohrabrujuće je da se do 80% djece bavi sportom ili su članovi KUD-a” – kaže Džinkić.

Nove akcije KK "Milići" najavljuje potpredsjednik Kluba Predrag Sušić.

“Mi smo planirali još 5 sportskih terena da obnovimo. Upravni odbor Kluba će odlučiti, koje ćemo terene raditi. Za sada znamo da je košarkaški teren u Mišićima na spisku“– kaže Sušić.

Direktor OŠ "Aleksa Jakšić" u Milićima Radomir Madžarević zahvalio je KK "Milići" na ovoj donaciji i najavio da će se u narednom periodu i škola angažovati na uređenju košarkaškog igrališta.

alt

“Zahvaljujem se još jednom Košarkaškom klubu iz Milića, Džinkiću i Sušiću, koji su našli način da pronađu sredstva, da nam doniraju ove table. Mi ćemo ovih dana osvježiti ove metalne konstrukcije a plan nam je i da betonsku podlogu renoviramo u skladu sa našim finansijskim mogućnostima. Želimo da ovoj našoj djeci, koja su kao zlato, stvorimo bolje uslove i da uživamo svi zajedno” – kaže direktor Madžarević.

Osnovnu školu "Aleksa Jakšić" pohađa 511 učenika.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom