top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 11 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas93
mod_vvisit_counterJuče410
mod_vvisit_counterOve sedmice93
mod_vvisit_counterProšla sedmica3176
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1877
mod_vvisit_counterProšli mjesec15199
mod_vvisit_counterUkupno1726048
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Stipendije za učenike deficitarnih zanimanja PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 03 jun 2020 08:42


Milići - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola u školskoj 2020/2021. godini za 13 struka u 106 zanimanja, a pripremljene su i stimulacije u obliku stipendija od 100 KM mjesečno za učenike koji upišu deficitarna zanimanja. Na listi deficitarnih zanimanja je i bravar-zavarivač, zanimanje koje u školskoj 2020/2021 godini budućim srednjoškolcima nudi SŠC “Milutin Milanković” u Milićima - potvrđuje direktroica SŠC Vesna Bogičević.

"Prema odluci Vlade RS učenici koji upišu ovo zanimanje imaće besplatan prevoz, stipnediju od 100 KM i zaposlenje" - kaže direktorica Bogičević.

Bogičevića podjeća da je i lokalna zaejdnica odredila povlastice, za učenike koji srednjoškolsko obrazovanje žele da nastaave u milićkom srednjoškolskom centru. "Svi učenici putnici imaju besplatan prevoz nezavisno od ove odluke koju je donijela Vlada RS. Takođe učenici imaju i besplatne udžbenike i druga učila, tu su stipendije za odlične učenike koji upišu gimnaziju i zaminaje tehničar informacionih tehnologija , ali i učenici koji upišu zanimanje tehničar za obradu drveta CNC. Tu su i nagradne ekskurzije, novčane nagrade i drugi oblici nagrađivanja" - kaže Bogičevićeva.

Planom upisa u SŠC Milutin Milankoviuć mjesta ima za 96 učenika, po 24 u sva četiri zanimanja. Javnim konkursom određena su dva upisna roka - junski od 15. do 26. juna i julski rok od 6. do 17. jula. Detaljne informacije možete potražiti na web stranici škole : https://sscmmilutin-milici.com/


DOKUMENTA ZA UPIS :

- prijava za upis (popunjava se u školi)

-originalno svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi (VI,VII,VIII i IX razred)

-izvod iz matične knjige rođenih

-posebne diplome (Vuk Karadžić, uspjeh na takmičenjima...)

 

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom