top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 32 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas215
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice910
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14767
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1628021
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Bratunac : UŽ"Maja" organizuje okrugli sto na temu : „ZAJEDNIČKA ODGOVORNOST ZA DOBROBIT ZAJEDNICE“ PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 02 april 2021 11:05

altBratunac - Udruženje žena''MAJA'' Kravica u partnerstvu sa Udruženjem građana za promociju obrazovanja Roma ''OTAHARIN'' u okviru zagovaračke kampanje,organizuje OKRUGLI STO na temu - „ZAJEDNIČKA ODGOVORNOST ZA DOBROBIT ZAJEDNICE“ u ponedjeljak 05.aprila od 11 do 13 časova u Opštini Bratunac ( sala iznad skupštinske sale) - saopšteno je iz UŽ "Maja" Kravica.


Cilj okruglog stola je da se otvori dijalog među partnerima i unaprijedi razumijevanje o specifičnostima i potencijalu razvoja socijalnog preduzetništva u opštini Bratunac. 

U cilju promovisanja prednosti socijalnog preduzetništva za razvoj lokalne zajednice UG Otaharin, Bijeljina, u partnerstvu sa UŽ ''MAJA'' Kravica i UŽ ''Bolja budućnost'' Modriča provodi aktivnosti na području lokalnih zajednica Bijeljina, Modriča i Bratunac.

Ova aktivnost je dio projekta „Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH“, finansiran od strane Austrijske razvojne kooperacije a koji u BiH implementira CARE International. Cilj projekta je jačanje kapaciteta 6 nevladinih organizacija kako bi se poboljšao pristup socijalnim pravima, zaštiti i njezi ranjivih kategorija u BiH (osobe sa invaliditetom, žene žrtve nasilja, Romi, LBGT populacija..). 

Socijalno preduzetništvo doprinosi razvoju i blagostanju lokalne zajednice kroz promovisanje društvene odgovornosti i podršku najugroženijim članovima društva. Kako bi socijalno preduzetništvo postiglo maksimalni pozitivan učinak neophodno je da se i drugi relevantni akteri u lokalnoj zajednici, kao što su institucije, preduzeća, nevladine organizacije  uključe direktno u stvaranje povoljne klime za funkcionisanje socijalnog preduzetništva. Situacija izazavana epidemijom COVID-19 je još jednom pokazala da su socijalno preduzetništvo i solidarnost bitni za pružanje pravovremene podrške.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 05 april 2021 07:53
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom