top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 34 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas217
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice912
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14769
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1628023
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Vlasenica i ove godine na ruti trke "Beograd-Banjaluka 2021" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 15 april 2021 09:15

altVlasenica - Vlasenica je i ove godine na mapi svjetske biciklističke scene i po treći put će ugostiti više od 160 biciklista iz 30 zemalja u okviru Međunarodne biciklističke trke “Beogard-Banjaluka 2021”, koja se održava od 22. do 25 aprila. Trka se vozi u četiri etape, a Vlasenica je domaćin cilja treće koja kreće iz Bijeljine, preko Šekovića do Vlasenice – kaže direktor trke Vladimir Kuvalja.

"Preduzeli smo sve mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa tokom prethodnog izdanja trke, a isto radimo i u pripremi 15. izdanja. Zahvaljujući čelnicima Beograda dobar dio ljudi iz organizacije kao i biciklisti iz regiona su vakcinisani, tako da smo i sa te strane bezbjedni.Pripreme za trku ulaze u sam finiš i mogu da kažem da je ovo najjače izdanje trke do sada" - naglasio je Кuvalja i dodao da je Vlasenica "glavni krivac" što trka ne traje dva već četiri dana i što je ruta trke proširena.
"Nadam se da građani Vlasenice i okolnih mjesta trku gledaju kao nešto svoje. Zahvaljujući Vlasenici, trka ima i svoju draž i jedna od najjačih ekipa je ocijenila uspon ka Vlasenici kao jedan od najinteresantnijih dijelova trke, tako da ona ima svoju draž i u sportskom pogledu" - kaže Kuvalja.

alt

Trka sadrži četiri etape, a Vlasenica je domaćin cilja treće koja kreće iz Bijeljine 24. aprila, a prolazni cilj biće u Šekovićima. Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević kaže da se nije postavljalo pitanje da li će ova opština treći godinu u nizu ugostiti karavan sa 400 učesnika, a potvrdio je da će tako biti još dugi niz godina, kako zbog sportskog i turističkog potencijala, tako i zbog poruke koju ona šalje.
"Uvijek sa zadovoljstvom ističem da smo ponosni zbog učešća u organizaciji ovako značajnog događaja. Prva trka je bila veličanstvena, i to će ostati upisano u istoriju naše opštine. Imali smo spektakularan doček biciklista u Vlasenici prije dvije godine i proglašeni smo jednim od najboljih domaćina trke. Prošle godine nas je malo omela pandemije koronavirusa, ove godine je ista situacija, ali to neće umanjiti spektakl. Drago mi je što je Vlasenica jedan od gradova koji povezuje Beograd i Banjaluku. Zahvaljujući našem klubu "КPL"  Vlasenica, bicklizam se odomaćio među našim građanima, a kruna svega je ova trka"- naglasio je Кraljević.

altPredsjednik Biciklističkog kluba "KPL" Vlasenica Željko Lukić kaže da trka ima veliki uticaj kako na opštinu Vlasenica, tako i na region.
"Osim dugoročne promocije i razvoja biciklizma, koji će u budućem vremenu dati rezultat, imamo i kratkoročne ekonomske benefite kada su u pitanju smještajni kapaciteti u našoj opštini, ali i u susjednim opštinama Milići, Šekovići i Han Pijesak jer za vrijeme trke sve je to popunjeno" - kaže Lukić i dodaje da su imali pozive načelnika  i gradonačelnika u RS kroz koje trka ne prolazi, da budu i oni učesnici trke. "Trka "Beograd-Banjaluka" najveći je događaj , koji u organizaciju uključuje više od 1.200 ljudi, a za Biciklistički savez je važno da Republika Srpska ima što veću promociju" - zaključuje Lukić.

Prva etapa trke "Beograd - Banjaluka 2021", startuje 22. aprila sa Trga Republike iz Beograda, a završava u Šapcu. Druga startuje iz Obrenovca i završava u Bijeljini. Najveći grad Semberije biće domaćin starta treće etape koja završava u Vlasenici, a četvrta je na programu 25. aprila i vozi se od Prijedora preko Kozarske Dubice, Gradiške, Laktaša do Banjaluke.

22. april: Beograd – Šabac
23. april: Obrenovac – Bijeljina
24. april: Bijeljina – Vlasenica
25. april: Prijedor – Banjaluka

Poslednje ažurirano četvrtak, 15 april 2021 09:17
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom