top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 29 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas223
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice918
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14775
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1628029
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Neutrošena kreditna sredstva u 2020-oj, uslovila deficit PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 30 april 2021 08:10

altMilići - Prema konsolidovanom izvještaju o izvršenju budžeta opštine Milići, u prošloj godini je u opštinskom budžetu zabilježen deficit u iznosu od 2.042.897 КМ. Načelnik Odjeljenja za finansije,privredu i društvene djelatnosti Mladen Vidović objašnjava da je manjak sredstava posljedica neutrošenih kreditnih sredstava iz 2019. godine za koje se opština zadužila da bi realizovala neke od razvojnih projekata, ali nije posljedica pada prihoda.

"Planiramo u narednom periodu da radimo na povećanju i poreskih i neporeskih prihoda, naročito na prihodima od poreza na nepokretnosti i komunalnih naknada. Prethodne godine komunalne naknade su bile umanjenje za 50% zbog virusa korona ali će ove godine njihovo plaćanje biti u punom iznosu i očekujemo za nekih 50 000 KM veći prihod po tom osnovu" - kaže Vidović i napominje da je trenutno problem naplata poreza na nepokretnosti.

"Prema informacijama kojima raspolažemo, negdje oko 40% nepokretne imovine na području opštine Milići, nije prijavljeno u Fiskalni registar nepokretnosti. Planiramo u narednom periodu da izvršimo detaljnu analizu i sva pravna i fizička lica, koja nisu prijavila imovinu, pozovemo da to učine. I po ovom osnovu očekujemo povećanje prihoda za više od 50 000 KM. Cilj nam je da povećamo prihode a rashodovnu stranu svedemo na najmanju moguću mjeru koja neće ugroziti realizaciju razvojnih projekata" - kaže Vidović.

alt
Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta za 2020.godinu usvojen je na juče održanoj trećoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Milići sa 13 glasova ZA.

Jedna od odluka koja je dobila podršku odbornika tiče se oslobađanja plaćanja boravka trećeg djeteta u vrtiću te umanjenje cijene boravka za 20%, za drugo dijete koje dolazi iz višečlane porodice. Takođe ,tu je i odluka o proširenim pravima iz socijalne zaštite, a to su pravo na troškove sahrane i pomoć u naturi za socijalno ugrožena lica.

Na trećoj redovnoj sjednici predstavljene su i analize u oblasti zapošljavanja na području opštine Milići, stanja u oblasti kulture, sporta i fizičke kulture kao i informacija o stanju u oblasti veterinarske zaštite i zdravstvenom stanju životinja na području opštine. Na sjednici su imenovani direktori Sportskog centra i PU "Poletarac". Novi direktor Sportskog centra je Mirko Simić a za direktora obdaništa reizabrana je Ljubinka Savić.


Poslednje ažurirano petak, 30 april 2021 09:36
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom