top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 26 gostiju i 1 član na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas229
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice924
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14781
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1628035
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Dom zdravlja dobio tunel za dezinfekciju - donacija Crvenog krsta PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 10 maj 2021 11:21

altMilići - Dom zdavlja "Sveti Nikola" Milići dobio je tunel za dezinfekciju, donacija Društva Crvenog krsta/križa u BiH i Crvenog krsta Republike Srpske. Direktorica milićkog Doma zdravlja Tanja Sušić kaže da je tunel postavljen na ulazu u ovu zdravstvenu ustanovu te da će im olakšati posao u narednom periodu.

"Samim tim uveliko će se smanjiti širenje infekcije jer će svi pacijenti prije ulaska u dom zdravlja proći kroz tunel za dezinfekciju a mi ćemo im i dalje mjeriti tjelesnu temperaturu" - kaže direktorica dr Tanja Sušić.

Kada je riječ o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, dr Sušić ističe da širenje infekcije stagnira, što pokazuje i podatak da se sve manje ljudi javlja u COVID ambulantu. "Ponovo apelujem na građane da se prijave za vakcinaciju. Mi trenutno raspolažemo određenim količinama vakcine Astra Zeneka za koju građani nisu zainteresovani, imamo tek dvije osobe koje žele da prime ovu vakcinu, svi ostali su tražili rusku ili kinesku vakcinu" - kaže dr Sušić.

alt
Dezinfekcioni tunel raspolaže sa punjenjem oko 60 litara, što je dovoljno za 1.500 prolaznika, a radi na bazi senzora – koristeći sredstva za dezinfekciju - kaže sekretar OO Crvenog krsta Milići Savo Đukanović i dodaje da je ovo jedna u nizu pomoći koju je opštinski Crveni krst uručio u proteklom periodu. "Ranije smo donirali stalak sa velikom količinom dezinfekcionih sredstava osnovnoj školi i ostalim ustanvoama, sve u cilju borbe protiv COVID-19" - kaže Đukanović.

Zaštitni sloj koji se dobija prolaskom kroz dezinfekcioni tunel nije štetan, traje 24 časa.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom