top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 85 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas190
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice885
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14742
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1627996
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Srednjoškolci u tradicionalnoj posjeti radiju "MAGIC" - ugostili smo učenike II3 PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 12 maj 2021 11:14

alt

Milići - U okviru trećeg modula nastave iz Srpskog jezika, koja se odnosi na medijsku komunikaciju, učenici II3 razreda ekonomske struke SŠC "Milutin Milanković" iz Milića, posjetili su radio "Magic" gdje su imali priliku da u praksi vide kako i na koji način funkcioniše radio stanica. Ankica Žugić profesorica Srpskog jezika i književnosti kaže da kroz ovaj modul učenici uče da pišu vijesti, prave reportaže, školske novine...

"Danas smo posjetili radio u okviru projektne sedmice u kojoj provodimo modul "Medijska komunikacija" gdje učimo o radiju, televiziji, medijima, novinama, internetu... Radio "Magic" je blizu naše škole i iskoristili smo priliku da dođemo i da na licu mjesta učenici vide kako funkcioniše radio stanica" - kaže profesorica Žugić.

U posjeti "Magic" radiju danas je bilo 14 učenika a evo šta su, neki od njih, oni koji su bili raspoloženi za intervju, izjavili za naš radio.

"Vidjela sam kako se rukuje miksetom i kako se informacije puštaju u etar. U radiju su nam objasnili način rada što će nam dobro doći na časovima. Zahvalni smo na gostoprimstvu i meni je ovo bio prvi put da posjetim radio stanicu " - kaže učenica Nadina Merajić.

I Saša Jolović je prvi put imao priliku da se bliže upozna sa produkcijom radijskih sadržaja. "Zamišljao sam ovo malo drugačije. Drago mi je što sam imao priliku da uživo vidim kako to funkcioniše" - kaže Jolović.

"Ovo mi je prvi put da sam bila u radiju i mnogo će mi značiti posjeta u daljem školovanju jer možda ću upisati fakultet za medije i komunikaciju" - kaže srednjoškolka Anja Maoduš.

NJegoš Jerković kaže da je sve što je vidio u radiju za njega novina. "Nisam imao predstavu kako radio funkcioniše i dopada mi se način rada" - kaže Njegoš.

Pisanje biografije, oglašavanje, korespondencija takođe su dio nastavnog plana i programa u okviru trećeg modula nastave iz Srpskog jezika.


Poslednje ažurirano sreda, 12 maj 2021 11:29
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom