top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 29 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas199
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice894
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14751
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1628005
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Ozvaničen početak radova na izgradnji kružne raskrsnice PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 17 maj 2021 10:04

altVlasenica - Počeli su radovi na izgradanji kružne raskrsnice u Vlasenici, na mjestu ukrštanja magistralnih puteva iz pravca Istočnog Sarajeva, Beograda i Banjaluke a investicija je vrijedna 500 000 KM. Gradiište su u petak, u pratnji načelnika opštine Vlasenica Miroslava Kralljevića, posjetili ministar saobraćaja i veza u Vladi RS Nedeljko Ćorić i v.d.direktora JP "Putevi RS" Davor Kostrešević.

Kostrešević kaže da bi radovi trebalo da budu završeni za 90 dana. "Prema broju krakova, ova kružna raskrnica u Vlasenici biće trokraka, koja nastaje rekonstrukcijom postojeće. Ovo je od krucijalnog značaja za sve učesnike u saobraćaju" - kaže Kostrešević.


Sekretar AMD Vlasenica Miloš Lakić ističe da će izgradnja kružne raskrsnice u Vlasenici poboljšati bezbjednost svih učesnika u saobraćaju. "Mislim da će ovo biti dobra stvar jer će poboljšati bezbjednost svih učesnika u saobraćaju, kako vozača tako i pješaka, posebno djece" - kaže Lakić.

alt

Kružna raskrsnica je samo jedan u nizu projekata koji će pozitivno uticati na bezbjednost u saobraćaju - ističe načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević i dodaje da je razgovarano i o drugim saobraćajnicama, koje bi trebalo da se urede. "Upoznao sam ministra i direktora "Puteva" sa problemima na putnom pravcu prema Kladnju a ključni problem na ovoj dionici je most koji je u lošem stanju. Takođe, veliki akcenat smo dali na putni pravac Vlasenica-Han Pijesak a razgovarali smo i o putevima i ulicama na području opštine Vlasenica koje planiramo raditi. Imamo velike potrebe i očekujemo podršku kako sa nivoa RS i FBiH tako i od zajedničkih institucija" - kaže načelnik Kraljević.

altMinistar saobraćaja i veza u Vladi RS Nedeljko Ćorić kaže da su u ovoj, ali i u prethodnoj godini, izdvojena značajna sredstva za rehabilitaciju magistralnog puta M-19 od Drinjače do Vlasenice. "Mi smo uveliko započeli sa inicijativom za izgradnju dijela brze ceste od Bijeljine do Sokoca. Urađen je generalni projekat, preduzimamo druge aktivnosti da bismo došli u situaciju da možemo da uradimo projektno-tehničku dokumentaciju i da u narednom periodu razgovaramo o načinu finansiranja i samoj izgradnji. Pokušavamo da i u narednoj godini planiramo određeni dio sredstava kako bismo dalje radili na rehabilitaciji magistralnog puta od Zvornika do Sokoca. U prethodnoj godini, izdvojena su značajna sredstva za rehabilitaciju magistralnog puta M-19 na potezu od Drinjače do Vlasenice. U ovoj godini je izdvojeno negdje oko 2.300.000 KM, to se odnosi na određene pješačke staze, na krivine koje će morati da se isprve, odnosno na bolji način riješe na ovoj dionici" - kaže Ćorić.

altDok radovi na izgradnji kružne raskrsnice ne budu završeni, v.d. JP "Putevi RS" Davor Kostrešević poziva učesnike u saobraćaju na strpljenje. "Molim sve učesnike u saobraćaju za strpljenje i toleranciju jer ovakve stvari ne mogu samo da se rade nedjeljom, kada je frekvencija saobraćaja nešto slabija nego radnim danima" - ističe Kostrešević.

Posao izgradnje kružne raskrsnice u Vlasenici povjeren je preduzeću Zvornik putevi.


Ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić, v.d. direktroa JP "Putevi RS" Davor Kostrešević i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević u petak su posjetili i Poslovnu jedinicu za transport i saobraćaj preduzeća Bukom-prom.


Poslednje ažurirano ponedeljak, 17 maj 2021 10:43
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom