top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 13 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas149
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice844
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14701
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1627955
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Mladi dobili Omladinski klub PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 17 maj 2021 10:35

altMilići - Mladi u Milićima dobili su "Omladinski klub" zahvaljujući projektu Udruženja "Forum žena" Bratunac, koji se realizuje uz podršku programa BHR, koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a finansijsku podršku daje Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Podršku otvaranju "Omladinskog kluba Milići" dala je i opština Milići koja snosi troškove zakupa prostora, dok ne bude rekonstruisan prostor nekadašnjeg Omladinskog centra. Koordinatorka "Omladinskog kluba Milići" Anastasija Milinković kaže da je u rad kluba uključeno oko 40 omladinaca, od kojih je 10 aktivnih.

"Zvanično otvaranje Kluba kasnilo je zbog pandemije ali mi smo radili. Organizovali smo radionice na različite teme. U narednom periodu planiramo organizovati večeri poezije, filmske večeri i druge radionice i seminare" - kaže Anastasija.

Srednjoškolac Mihajlo Lalović se nada da će svoj hobi, crtanje i izradu web stranica, dodatno usavršiti kroz rad Omladinskog kluba. "Učestvovao sam na radionicama o digitalnim medijima, o ratnim veteranima, na temu stereotipi i predrasude itd. U Klubu možemo da izrazimo svoja mišljenja i da se dodatno edukujemo. Smatram da ću kroz izradu web stranice Omladinskog kluba, dodatno usavršiti svoje vještine u tom pogledu" - kaže Mihajlo.

altOtvaranjem "Omladinskog kluba", u opštini Milići se ponovo budi omladinski aktivizam, nakon nekoliko godina stagnacije. Zbog toga je i opština Milići dala podršku omladinicma, te u narednih 6 mjeseci zakupila prostor u kojem će mladi moći da provode svoje aktivnosti – kaže načelnik opštine Milići Marko Savić.

"Milići su nekad bili prepoznati po omladinskom aktivizmu. Nažalost, u proteklom periodu to je malo stagniralo. Mi smo ovaj projekat podržali kroz zakup prostora dok ne budemo rekonstruisali Omladinski centar koji kvadraturom odgovara potrebama mladih. Trenutno je na tom objektu problem krov i nadam se da ćemo uskoro naći sredstva za rekontrukciju" - kaže načelnik Savić.

alt

Otvaranje "Omladinskog kluba" u Milićima rezultat je rada mladih iz Milića, koji su zajedno sa svojim vršnjacima iz Bratunca, Vlasenice i Srebrenice, od prije tri godine uključeni u aktivnosti bratunačkog Udruženja "Forum žena" – podsjeća aktivistkinja Udruženja "Forum žena" i koordinatorka za mlade za regiju Birač Dragana Đurić.

alt

"Kroz različite aktivnosti je u protekle tri godine prošlo više od 100 mladih iz ove četiri lokalne zajednice. Među njima je i Anastasija, koordinatorica "Omladinskog kluba Milići", koji će vjerujemo okupiti što više mladih ljudi. Mi smo donirali opremu u vrijednosti od 8000 KM, to su TV, Playstation, skener, laptop, projektor i druga oprema potrebna za funkcionisanje. U narednom periodu mladi treba da registruju Omladinsku organizaciju." kaže Đurićeva.

Realizacija projekta "Omladinski klub Milići" počela je u januaru ove godine a završava u julu.


Poslednje ažurirano ponedeljak, 17 maj 2021 10:43
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom