top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 86 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas189
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice884
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14741
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1627995
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Vlaseničkim geografima zlatna i srebrena medalja PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 19 maj 2021 10:16

altVlasenica - Na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi, koja je proteklog vikenda održana u Beogradu, Miloš Samardžić učenik  SŠC “Milorad Vlačić” iz Vlasenice osvojio je zlatnu medalju a Miloš Pavlović, takođe učenik ovog Centra, okitio se srebrom. Profesor geografije u SŠC "Milorad Vlačić" Vlasenica Dragan Ilić, koji je pripemao učenike za ovo takmičenje, prezadovoljan je osvojenim rezultatima.

"Učenik drugog razreda gimnazije Miloš Samardžić osvojio je prvo, a Miloš Pavlović, učenik trećeg razreda gimnazije, drugo mjesto. To je veliki uspjeh za našu sredinu i za našu, po broju učenika malu, a po rezultatima i uspjesima veliku, školu. Treba napomenuti da su i ostali naši takmičari postigli solidne rezultate. Samardžić i Pavlović su obezbijedili učešće na Evropskoj geografskoj olimpijadi koja će polovinom juna biti održana onlajn, a biće i dio tima Bosne i Hercegovine u avgustu, na Svjetskoj geografskoj olimpijadi. Pored njih, na Evropskoj olimpijadi učestvovaće i Petar Jurošević i Svjetlana Prodanović, i još četiri učenika iz osnovne škole “Vuk Кaradžić”" - kaže profesor Ilić.

Vlasenicu i Republiku Srpsku, na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi u Beogradu, predstavljalo je jedanaest učenika Srednjoškolskog centra “Milorad Vlačić”. Pored Miloša Samardžića i Miloša Pavlovića, učestvovali su: Ana Marija Ristić, Marija Pantelić, Anđela Deurić, Svjetlana Prodanović,Sofija Nikolić, Petar Jurošević, Milorad Rajak i Nemanja Lukić i Jovan Nikolić.

Na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi u Beogradu, učenici iz Vlasenici, bili su jedini predstavnici Republike Srpske a učestvovalo je 128 takmičara iz 50 najboljih škola u Srbiji.

Nacionalna olimpijada iz geografije održana je u organizaciji Regionalnog centra za talente u Beogradu, na Geografskom fakultetu, u subotu, 15. maja 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom