top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 20 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas225
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice920
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14777
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1628031
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Blicnet predstavlja Stručni žiri konkursa “Priče za djecu“ PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 19 maj 2021 11:51

altU Blicnetu je u toku Nagradni konkurs za pisanje autorskih priča za djecu. Konkurs je organizovanza učenike od petog do devetog razreda sa ciljem da se podstaknu na kulturno stvaralaštvo, da pišu za mlađe drugare, te da se njihove priče, ukoliko ispune potrebne kriterijume, objave na sajtu pricezadjecu.blic.net 


Za ocjenu priča formiran je Stručni žiri, u čijem su sastavu: Jelena Kojović Tepić, pisac, dr Slavica Tutnjević, profesor psihologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, i dr Dragomir Kozomara, profesor srpskog jezika na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Stručni žiri će birati uspješne priče, ali i pomoći da priče budu stilski i pravopisno uređene kako bi djeca na sajtu čitala kvalitetne priče.

Dr Slavica Tutnjević bavi se razvojnom psihologijom i njena uloga je “da se pobrine da odabrane priče budu adekvatne za djecu mlađu od 10 godina, da su im razumljive, zabavne i da za njih imaju smisla”.

“Ako želimo da budemo pismeni, treba da poštujemo pravila koja važe u jeziku, pa je tako neophodno da priče budu napisane po važećem pravopisu“, naglašava dr Dragomir Kozomara.

Jelena Kojović Tepić piše bajke. Ovdje ima zadatak da procijeni literarnu vrijednost priča koje djeca napišu.  Kako kaže Jelena, ona “treba da ocijeni da li su priče uzbudljive, svježe, autentične i lijepo napisane“.

Jelena je za učenike pripremila i Savjete za pisanje priča da bi im pomogla i usmjerila ih ka pisanju priče. Savjeti za pisanje nalaze se na sajtu pricezadjecu.blic.net

Na kraju konkursa (prvog jula ove godine), žiri će još od svih odabranih priča izdvojiti 15 najkvalitetnijih, čije će autore kompanija Blicnet nagraditi tabletima i snimanjem priča.

Stoga, ako Vi ili Vaši prijatelji imate djecu koja žele da napišu priču, sada je trenutak da ih o tome obavijestite.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom