top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 30 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas163
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice858
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14715
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1627969
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Omladinski centar "Altruist" otvorio vrata mladima PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 24 maj 2021 11:44

altVlasenica - Omladinski centar "Altruist" otvoren u petak u Vlasenici. Otvaranje ovog "kutka za mlade" omogućeno je kroz projekat BHRI koji realizuje Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz finansijsku podršku USAID-a. Predsjednik Komisije za mlade i idejni tvorac OC "Altruist" Goran Đurić kaže da mladi na raspolaganju imaju prostor od 160 kvadrata. Vrijednosti projekta je 38 000 КМ.

alt"Ovakav multifunkcionalan prostor bio je neophodan našem gradu i srećan sam što smo uz podršku Internacionalne organizacije za migracije, kroz projekat BHRI, i USAID-a, koji ga je finansirao, uspjeli napraviti mjesto koje će, siguran sam,biti omiljeno svim mladim ljudima iz našeg grada. Stoni tenis, bilijar, mini fudbal i još mnogo različitih društvenih igara, pomoć oko izrade domaćih zadataka, radionice sa uvijek aktuelnim i zanimljivim temama... neke su od aktivnosti koje će osnovci i srednjoškolci ali i oni stariji moći da realizuju u ovom prostoru" -kaže Đurić.

alt

Potvrda da će osnovci i srednjoškolci zaista koristiti sve ono što pruža Omladisnki centar, je i memorandum koji su potpisali prestavnici vlaseničkih škola i Udruženja "Altruist".

alt

Tatjana Savić predsjednica Udurženja "Altruist" kaže da je za odrastanje mladog čovjeka bitno da ima mjesto gdje će na kreativan način moći da provede svoje vrijeme." Nadam se da će mladi rado posjećivati ovo mjesto i uživati u našim sadržajima, jer će pored provođenja neformalnih radionica, biti mnoštvo različitih  kulturnih dešavanja. Кao prednost otvaranja Centra istakla bih i zapošljavanje mladih” - ističe Savićeva.

altDirektorica Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Vlasenici Danka Milić Kezunović napominje da je Omladinski centar mjesto na kojem će učenici sticati neformalo obrazovanje. "Treba napomenuti da će biti organizovane radionice za talentovane đake, što je jako važno, jer mi veoma često zapostavljamo darovite učenike, a ovo je odličan način da oni izbruse svoje vještine i kompetencije koje su im potrebne” kaže direktorica Milić Kezunović.

altZa SŠC "Milorad Vlačić", jedan ovakav kutak za mlade, samo je dodatno mjestio da razviju svoje vještine i sposobnosti – napomije direktor vlaseničkog SŠC Pajisija Petrović.

"Naši đaci ovdje mogu da dođu kad god imaju slobodnog vremena i da ga kvalitetno provedu u jednom zdravom prostoru, gdje nema dima i alkohola. I djeca koja imaju poteškoće u učenju mogu u svakom trenutku ovdje da se obrate, a radnici Omladinskog centra će im pružiti svesrdnu pomoć” kaže direktor Petrović.

altUroš Maksimović, maturant gimnazije i donedavno predsjednik Savjeta učenika u SŠC u Vlasenici kaže da će "Altruist" biti mjesto gdje će mladi raditi na razvoju svojih ideja usmjerenih ka poboljšanju društvenog života mladih.

"Recimo kad smo radili projekat koji je vezan za školski atelje, sastajali smo se po kafićima i kućama a da smo imali Centar to ne bismo činili. Sada će nam biti mnogo lakše da radimo i planiramo" - kaže Uroš.

altNa otvaranje Omladisnkog centra u Vlasenici došli su I mladi iz Milića koji su takođe, nedavno dobili Omladinski klub. Marija Novaković asistent koordinatora u Omladinskom klubu Milići kaže da je otvaranje prostorija za mlade u Milićima i Vlasenici dobra osnova za saradnju mladih ove dvije opštine.

"Sigurna sam da ćemo u budućnosti, sa našim kolegama iz Vlasenice,  imati odličnu saradnju i uraditi mnogo korisnih projekata" kaže Marija.

alt

Omladisnki centar "Altruist" u Vlasenici otvoren je u petak 21.maja u objektu nekašnje robne kuće u Vlasenici.Poslednje ažurirano ponedeljak, 24 maj 2021 12:00
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom