top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 34 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas212
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice907
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14764
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1628018
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica - Održana III redovna sjednica Skupštine opštine Vlasenica PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 26 maj 2021 09:16

altVlasenica - Na trećoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Vlasenica, koja je održana juče, razmatran je izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu. Načelnik Odjeljenja za finansije Marko Todorović kaže da je u 2020-oj, zabilježen deficit oko od 260 000 KM i objašnjava da je manjak u budžetu uslovila pandemija COVID-19.

"Uprkos deficitu možemo reći da smo zadovoljni jer pandemija je prošle godine uzrokovala veća izdvajanja za zdravstveni sistem, privreda jedno vrijeme nije funkcionisala, bio je pad prihoda od poreza na nepokretnosti - ove godine očekujemo veće prihode po ovom osnovu. Takođe, opština Vlasenica je subvencionisala naknade prošle godine ugostiteljskim objektima koji su imali bašte. Deficit jeste veliki ali nije potrošen na plate i režijske troškove već u investicije i sve obaveze koje smo imali isplaćene su u prošloj godini u procentu 90%. Prošle godine budžet opštine Vlasenica planiran je u iznosu 7 440 000 KM" - kaže Todorović.

altTokom trećeg redovnog zasjedanja razmatrani su finansijski izvještaji o radu u 2020-oj i programi rada za 2021- u godinu javnih ustanova : Dom zdravlja, Kulturni centar, Turistička organizacija, Centar za socijalni rad i Crveni krst. Na sjednici su između ostalog odbornici razmatrali i informacije o stanju i stepenu razvoja zanatstva i male privrede u prošloj godini, o stipendiranju učenika i studenata, o gazdovanju u privatnim šumama, te informaciju o stanju u oblasti komunalne higijene.

Sjednica je uz poštovanje epidemioloških mjera održana u Amfiteatru Poljoprivrednog falkulteta Istočno Sarajevo - Studijski program šumarstvo Vlasenica.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom