top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 32 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas161
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice856
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14713
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1627967
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Poletarci, polaznici kursa engleskog jezika dobili diplome PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 28 maj 2021 10:49

altMilići - Djeci koja su pohađala kurs engleskog jezika u obdaništu "Poletarac" u Milićima, danas su uručene diplome. Ukupno 25 djece, uzrasta od 4 do 6 godina, podijeljenih u dvije grupe, pohađalo je dva puta sedmično nastavu. Kurs engleskog jezika, organizovao je od oktobra prošle godine, Jezički centar "IN" sa Sokoca a časove je vodila prof.engleskog jezika i književnosti Slađana Zekanović.

"Imali smo dvije uzrasne grupe - djecu od 4 do 5 godina i predškolce. Program je bio prilagođen njihovom uzrastu, djeca su prošla kroz niz lekcija koje podrazumijevaju osnovne korake učenja stranog jezika. Zadovoljna sam onim što smo postigli za nekoliko mjeseci.Posebno mi je drago što su djeca biia zainteresovana i motivisana za rad" - kaže prof.Zekanović i izražava veliku zahvalnost direktorici obdaništa Ljubinki Savić na saradnji.

altDjeca su, prije nego što su dobili diplome, vaspitačicama i svojim drugarima pokazali šta su naučili proteklih mjeseci a neki polaznici kursa svoje znanje su podijelili sa nama.

Petogodišnja Magdalena nam je pojasnila kako se kažu dijelovi tijela na engleskom jeziku , pa smo saznali kako se kaže nos, oči, uši i ostali dijelovi tijelovi a njen drug Nikola nam je rekao nekoliko fraza dok je Marijana govorila nazive životinja.

altDirektorica obdaništa “Poletarac” u Milićima Ljubinka Savić kaže da je Jezički centar "IN" sa Sokoca, koji vodi Milenka Beatović, ponudio da u vrtiću organizuje časove engleskog jezika a broj zaintersovanih bio je dovoljan da se ideja i realizuje. "Meni je drago da smo uspjeli da realizujemo ovaj program. Što se tiče dalje saradnje i nastavka kursa, to zavisi opet od zainteresovanosti i Jezičkog centra "IN" i roditelja" - kaže direktorica Savić.

Kada je u pitanju upis djece u narednu radnu godinu, direktorica Savić napominje da imaju veliki broj prijavljene djece i ističe da rok za prijavu traje do 10.juna.

"Imamo 87 trenutno prijavaljene dece za narednu radnu godinu, to pravazilazi naše kapacitete. Ja bih poručila roditeljima koji planiraju da im djeca od septembra krenu u vrtić, da se prijave do 10.juna, jer posle toga neće biti prijave. Potrebno je da se prijave do tog roka, da vidimo da li postoji mogućnost za otvaranje još jedne grupe. To iziskuje značajna materijalna sredstva jer treba nabaviti krevete, posuđe, zaposliti vaspitača itd. i to sve obezbeđuje opština. Ukoliko opština nađe sredstva i mogućnosti, a čini mi se da postoji volja za to, onda bi bila formirana grupa i tada bi moglo maksimalno u vrtiću da boravi 90 djece" - kaže direktorica milićkog "Poletarca" Ljubinka Savić.

U obdaništu "Poletarac" u Milićima trenutno ima upisanih 65 djece.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom