top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 17 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas154
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice849
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14706
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1627960
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Uređenje obale rijeke Zeleni Jadar u Mišićima u završnoj fazi PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 03 jun 2021 11:20

altMilići/Mišići - Uređenje obale Zelenog Jadra u naselju Mišići u opštini Milići u završnoj je fazi. Prema riječima Borislava Kičića rukovodioca radova ispred firme "Gramel" d.o.o. Milići, posao bi trebao da bude završen do polovine avgusta ukoliko vremenske prilike dozvole.

alt"Mi smo angažovani na kompletnom projektu uređenja obale Zelenog Jadra koji podrazumijeva uređenje obale u gradu i ovdje u Mišićima. Do sada smo uradili potporni zid u dužini od 280m, , predviđeno je da se uredi korito u dužini od nekih 700m a ovdje je preostalo još da izvedemo drugu stranu korita rijeke i tu završavamo. Dolazilo je do raznoraznih problema, pa i padavina koje su bile pojačane proteklog mjeseca i ometale su izvođenje radova ali mi pratimo dinamički plan, čak smo i ispred njega, jer rok za završetak svih radova je kraj septembra ali mi očekujem ako ne bude problema, da završimo do sredine avgusta. "Gramel" koji posluje u okviru grupacije "Boksit" dobio je pohvalu od investitora da poštuje rokove i dinamički plan" - kaže Kičić.

alt

Mještani koji žive uz obalu Zelenog Jadra u Mišićima i čija su domaćinstva 2014.godine pretrpjela veliku štetu, kažu da im uređenje korita rijeke neizmjerno znači.

alt"Ovdje imamo 7 kuća uz obalu koje su zadnjih 6-7 godina često plavljene a 2014.godine poplava nam je pričinila veliku štetu. Čim kiša počne da pada strahujemo od poplava i gledamo u nebo. Sada će obala biti uređena, i nećemo morati da strahujemo da će nam kuće i pomoćni objekti biti poplavljeni" - kaže mještanin Dragan Milovčević.

altZadovoljstvo ne krije ni Mile Petrović. "Ne samo da ćemo sad biti zaštićeni od poplave već će nam i obala biti ljepša i pogodna za šetnju" - objašnjava Petrović.

Načelnik opštine Milići Marko Savić ističe da je vrijednost investicije u naselju Mišići 350 000 KM te da je ova investicija dio cjelokupnog projekta "Uređenje korita rijeke Zeleni Jadar" na području Milića koji se realizuje od prošle goidne.

alt"Inače ovi se radovi izvode u sklopu projekta uređenja obala na područja Milića, jedan dio je u samom gradu urađen i ukupna vrijednost radova je oko 2 600 000 KM. Ono što nas posebno raduje je da izvođač radova poštuje dinamičke okvire koje je dao i evo nadamo se da ćemo do kraja sledećeg mjeseca ovdje imati uređenu obalu. Bilo je mučnih trenutaka kada je praktično svaka obilnija kiša ovdje zahtjevala intervenciju Vatrogasne jedinice, sada će tome nadamo se konačno doći kraj. Naravno imamo na ovom potezu još posla ali 90% problema biće riješeno ovim uređenjem. Svakako tražićemo mogućnosti da se u potunosti završi kako ovdje ova obala tako i u gradskom naselju" - kaže načelnik opštine Milići Marko Savić.

Sredstva za Projekat uređenja obala rijeke Zeleni Jadar u Milićima obezbijedile su Vode Srpske.


Poslednje ažurirano četvrtak, 03 jun 2021 11:24
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom