top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 25 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas170
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice865
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14722
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1627976
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : ŠG "Birač" u gubitku skoro 9 miliona KM PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 07 jun 2021 10:40

altVlasenica - Prema podacima koje je na konferenciji za medije održanoj u petak iznio v.d. direktora ŠG "Birač" Vlasenica Goran Đurić, ovo gazdinstvo je u prva tri mjeseca 2021-e zabilježilo gubitak od 154 000 KM a preduzeće je u ukupnom minusu od skoro 9 miliona KM.

alt"Dugovanja prema centralnom žiro računu su 4 757 000 KM. Do avgusta ove godine moramo da isplatimo kredit od 663 000 KM, zatim prema raznim dobavljačima, prije svega rasadniku imamo dug od 96 000 KM, prema dobavljačima i izvođačima iz RS dug je 439 000 KM. Takođe za doprinose se duguje 263 000 KM. Mi smo tek neki dan uspjeli da isplatimo doprinose za novembar prošle godine. Za rente prema opštinama imamo dug od oko 205 000 KM ima tu još dosta sitnih dugovanja a ovo su podaci izvedeni iz bilansa stanja i uspjeha" - kaže Đurić i dodaje da je pozitivno poslovanje od 1 200 000 KM kako su navodili prije njegovog dolaska u preduzeće, u stvari "lažno prikazivanje zaliha". "Poslao sam kontrolu u samo dva odjela, a mi imamo stotine odjela u ŠG, i evo prema podacima iz Odjela 6 u Tišči imamo 134 metara kubnih propalih drvnih sortimenata a u drugom odjelu na teritoriji Zvorenika Udrč - Kamenica 169 metara kubnih" - navodi Đurić.

altĐurić je dodao da su i planirana sredstva za održavanje puteva koje koristi ŠG "Birač", za ovu godinu skoro potrošena i navodi da je imao sastanak sa načelnicima opština Šekovići i Osmaci u vezi sa održavanjem puteva koje gazdinstvo koristi na području ovih opština.

"Godišnjim tenderom je planirano 99 500 KM za održavanje puteva a do 31.marta je potrošeno oko 80 000 KM. Samo za Šekoviće, tenderom je za godišnji nivo predviđeno 28 000 KM a do 31.marta cifra je prešla 30 000 KM. U međuvremenu počeo sam da dobijam tužbe od građana sa područja Bišine i Sajtovića. Lično sam obišao puteve  zajedno sa Komisijom koju je formirala direkcija Šuma RS  imogu reći da su putevi u katastrofalnom stanju. Ono što je meni zapalo za oko je da se Pravilnik o održavanju šumskih puteva nije koristio" - kaže Đurić.

alt

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević istakao je na konferenciji za novinare da je zajedno sa načelnicima opština Milići i Han Pijesak te direktorima ŠG "Birač" i ŠG "Milići" obišao dio puta u Gornjem Zalukoviku koji je u jako lošem stanju a koji se proteže na području ove tri opštine. "Prije 15 dana smo obišli ovu dionicu i utvrdili da je samo dva kamiona kamena iskorišteno za sanaciju puta. Naš je cilj da se uključe institucije RS da se ustanovi ko je odgovoran. Ako mi ne budemo u pravu i ako ovi podaci koje smo danas iznijeli nisu tačni, neka se sav taj teret pripiše meni" - istakao je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

V.d. direktora ŠG "Birač" Vlasenica Goran Đurić na konferenciji je dodao da, od kada je preuzeo dužnost, od 07.aprila ove godine, ima opstrukcije u radu od određene grupe radnika.

U Šumskom gazdinstvu "Birač" koje čine tri šumske uprave u Vlasenici, Šekovićima i Zvorniku zaposleno je 120 radnika.

Kontaktrali smo i bivšu direktoricu ŠG "Birač" Tanju Nikolić, ali nam, do zaključenja ovog teksta nije odgovorila na poziv.


Poslednje ažurirano ponedeljak, 07 jun 2021 11:15
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom