top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 30 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas202
mod_vvisit_counterJuče695
mod_vvisit_counterOve sedmice897
mod_vvisit_counterProšla sedmica4976
mod_vvisit_counterOvaj mjesec14754
mod_vvisit_counterProšli mjesec21851
mod_vvisit_counterUkupno1628008
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Aleksandra Lazić - đak generacije u OŠ "Vuk Karadžić" u Vlasenici PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 07 jun 2021 11:28

altVlasenica - U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Vlasenici u petak je održana manifestacija Dan učeničkih postignuća na kojoj su nagrađeni đak generacije i učenici koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima kao i njihovi mentori. Učenik generacije je Aleksandra Lazić, koja će, kako kaže školovanje nastaviti u gimnaziji vlaseničkog SŠC "Milorad Vlačić".

alt"Ovo je za mene bitno priznanje, koje mi daje podstrek da nastavim sa još boljim uspjesima.Ostvarila sam zapažene rezultate na školskim, opštinskim, i republičkim takmičenjima a najdraže mi je košarkaško takmičenje na kojem smo mi zauzeli prvo mjesto u Republici Srpskoj i sada svakako učešće na Evropskoj olimpijadi iz geografije. Uspjeh je zahtjevao dodatan trud i rad , morali smo da vježbamo više od ostalih da bi išli na tamičenje ali uz dobru organizaciju sve se može " - kaže Aleksandra, koja se zahvalila svojim roditeljima, prijateljima i nastavnicima na nesebičnoj podršci tokom školovanja.

altDirektorica OŠ "Vuk Karadžić" u Vlasenici Danka Milić Kezunović ističe da je generacija učenika devetih razreda bila izuzetna i dodaje da je školska godina na izmaku, bila uspješna za đake ove škole kada su u pitanju takmičenja.

"Iako nismo imali dodatnu nastavu a sekcije nisu radile, možemo se pohvaliti rezultatima. Sofija Motika, učenica V 1, je na Recitatorskom takmičenju, osvojila četvrto mjesto, a na Republičkom takmičenju iz istorije našu školu su predstavljale učenice devetog razreda Кatarina Matijašević i Anja Petrović. Nagrađeni su i njihovo mentori Nataša Matijašević, Nataša Deurić i Sandra Šiljak. Ono što moramo istaći je i druga nagrada Ministartsva saobraćaja i veza, koju smo u jakoj konkurenciji osvojili na konkursu o medijskoj pismenosti i tu se moram zahvaliti uredniku Radio Vlasenice Tatjani Golijanin”- kaže direktorica Milić Кezunović.

altNovčane nagrade, knjige i diplome nagrađenim učenicima i njihovim mentorima uručili su direktorica škole Danka Milić Kezunović, narodni poslanik Mladen Popović i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević. "Čestitam direktorici, svim nagrađenim učenicima i njihovim mentorima. Mi smo tu da im obezbijedimo odlične uslove za rad a oni vraćaju na ovaj način. Podsjetiću da smo prošle godine uz pomoć Vlada Republike Srpske i Srbije, te Investiciono-razvojne banke Srpske investirali oko 400.000 KM za adaptaciju škole kako bi bili stvoreni bolji uslove za učenike. Narednih dana biće sanirano školsko košarkaško igralište, a plan je da u dogledno vrijeme promijenimo namještaj i nabavimo računare za osnovnu i srednju školu" kaže načelnik Kraljević.

alt

Osim nagrađenih učenika, na manifesataciji Dan učeničkih postignuća nastupili su folkloristi Udruženja za očuvanje tradicije „Birač“ Vlasenica.


Poslednje ažurirano ponedeljak, 07 jun 2021 12:25
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom