top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 15 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas147
mod_vvisit_counterJuče634
mod_vvisit_counterOve sedmice2932
mod_vvisit_counterProšla sedmica4648
mod_vvisit_counterOvaj mjesec22671
mod_vvisit_counterProšli mjesec23083
mod_vvisit_counterUkupno1659008
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Održana IV redovna sjednica SO-e Milići PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 30 jun 2021 09:55

altMilići - Na četvrtoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Milići odbornici su juče, nakon duže rasprave odlučili, da na dnevnom redu ne bude prijedlog odluke o određivanju radnog vremena nedjeljom trgovinskih i zanatsko-preduzetničkih radnji, koji su inicirali odbornici SDS, PDP i DNS-a, jer kako je navedeno detaljnije treba precizirati odluku. Na juče održanoj sjednici je za v.d. direktora Centra za socijalni rad imenovan Branko Šalipurević a odbornici su razmatrali i Izvještaje o radu za prošlu godinu pojedinih javnih ustanova.Takođe,načelnik opštine Milići Marko Savić odbornike je informisao o aktivnostima koje su preduzete u cilju evidentiranja i saniranja šteta koje je prošle sedmice pričinilo nevrijeme.

"Isti dan su angažovane službe, kako bi na terenu očistile slivnike, nanose sa puteva...a uputili smo zahtjeve Vladi RS i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. Ja sam kontaktirao i načelnike u okruženju kako bismo zajedno sagledali situaciju. Na području opštine Milići formirane su Komisije za procjenu šteta a rok za prijavu je 01.juli, kako bi mogli kompletirati podatke i uputiti prema resornom Ministarstvu jer imamo uvjeravanje da će ljudi koji su imali prvenstveno komercijalne zasade maline budu na neki način obešteći. Da li ćemo se izboriti za još nešto, ostaje da se vidi" - kaže načelnik Savić. 

Kada je riječ o poljoprivredi, načelnik Savić podsjeća da je završen javni poziv za dodjelu plastenika te da će u skorije vrijeme početi instaliranje plastenika a u planu je, kako kaže, i formiranje četiri mjesta za prodaju poljoprivrednih proizvoda duž magistralnog puta. "Podijelićemo 30 plastenika od 100 kvadrata. Strukturra finansiranje je 50% Jedinica za koordinaciju poljorpivrednih projekata, 30% sufinansira opština i 20% korisnici. Cijena jednog paketa koji uključuje profesionalni plastenik, sistem za navodnjavanje, rasadani materijal, folije za zaštitu i stručnu podršku iznosi 3500 KM, tako da ovih 20% što izdvajaju korisnici, iznosi negdje oko 700 KM, i preko ovih plastenika se može ostvariti veća komercijalna zarada. Kao nadogradnja ovom projektu planiramo da formiramo 4 punkta duž magistralnog puta da bi naši poljoprivrednici mogli da plasiraju svoje proizvode.Očekujem da će realizacija oba projekta početi za nekih 7 dana" - kaže Savić.

Što se tiče ostalih projekata na području opštine Milići, Savić napominje da su dva velika projekta - vodovod i uređenje obale Zelenog Jadra u završnoj fazi. Od ostalih infrastrukturnih projekata, završeni su radovi na uređenju stepeništa Osnovne škole, a adaptiran je i objekat škole u Novoj Kasabi za potrebe preduzeća Fibraworld.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom