top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 29 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas247
mod_vvisit_counterJuče611
mod_vvisit_counterOve sedmice247
mod_vvisit_counterProšla sedmica5184
mod_vvisit_counterOvaj mjesec858
mod_vvisit_counterProšli mjesec26509
mod_vvisit_counterUkupno1924234
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Dom zdravlja prošlu godinu završio sa pozitivnim finansijskim rezultatom PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 02 jul 2021 08:51

altMilići - Dom zdravlja "Sveti Nikola" Milići prošlu godinu ja završio sa pozitivnim finansijskim rezultatom u iznosu od 127 362 KM. Direktorica milićkog doma zdravlja dr Tanja Sušić kaže da je zadovoljna rezultatom uprkos povećanim troškovima koje je ova ustanova imala tokom pandemije.

"S obzirom da je 2020.godina bila specifična zbog korona virusa i da su nam bili povećani troškovi u oblasti dijagnostike i prevoza a s druge strane prihodi od naplate participacije 100% smanjeni, mi smo zadovoljni, zajedno smo se izborili i poslovali pozitivno" - kaže dr Sušić.

Trenutno je u domu zdravlja 33 zaposlenih a ono što predstavlja problem je nedostatak sanitetskog vozila - naglašava direktorica Sušić. "Broj zaposlenih nam određuje Fond zdravstvenog osiguranja. Mi bi možda mogli da zaposlimo jednu medicinsku sestru i jednog ljekara ukoliko nam ljekar ode na specijalizaciju, međutim, u skladu sa sredstvima koja dobijamo od Fonda, sačekaćemo sa zapošljavanjem dok dvije radnice ne odu u starosnu penziju. Što se tiče vozila kojima raspolažemo, sanitet nam je trenutno u kvaru. Nekad smo imali razgovore sa resornim Ministarstvom da ćemo dobiti sanitetsko vozilo i bili smo u prioritetu ali još uvijek ništa nije realizovano. Mi tražimo način da i samostalno nabavimo vozilo, pokušaćemo preko ambasade Japana pa vidjećemo šta će biti" - kaže drirektorica doma zdravlja "Sveti Nikola" Milići dr Tanja Sušić.

Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe milićkog doma zdravlja, tokom prošle godine, 146 osoba je bilo zaraženo virusom korona od kojih su tri osobe preminule usljed posledica izazvanih kovidom-19 a 697 lica prošlo j kroz zdravstveni nadzor, što je podrazumijevalo mjeru kućne izolacije kao i izolaciju u karantinu koji je formirala lokalna uprava.


Izvještaj o radu doma zdravlja za 2020.godinu, razmatrali su i odbornici na četvrtoj redovnoj sjednici SO-e Milići i sa 16 glasova ga usvojili.

Poslednje ažurirano petak, 02 jul 2021 08:58
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom