top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 21 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas124
mod_vvisit_counterJuče634
mod_vvisit_counterOve sedmice2909
mod_vvisit_counterProšla sedmica4648
mod_vvisit_counterOvaj mjesec22648
mod_vvisit_counterProšli mjesec23083
mod_vvisit_counterUkupno1658985
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Pandemija povećala broj prijava nasilja u porodici PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 02 jul 2021 09:56

altMilići - Prema podacima Centra za socijalni rad Milići broj korisnika novčane pomoći i dodatka za pomoć i njegu drugog lica tokom 2020-e godine bio je blago povećan - izjavila je, nakon što je podnijela izvještaj odbornicima, psiholog u Centru za socijalni rad Milići Marijana Glogorović.

"Broj korisnika dodatka za pomoć i njegu drugog lica u 2020-oj godini iznosio je 251 i veći je za 4 korisnika u odnosu na 2019.godinu. Novčanu pomoć koristio je 41 korisnik i to je približan broj kao i godinu dana ranije. Pandemija je povećala broj prijava nasilja u porodici, imali smo povećan broj terenskih obilazaka i povećan broj jednokratnih pomoći ali trudili smo se da ispoštujemo sve korisnike i da im pružimo određenu vrstu pomoći" - kaže Gligorovićeva.

Tokom 2020-e godine, zabilježeno je 10 prijavljenih slučajeva porodičnog nasilja a nijedan žrtva porodičnog nasilja nije smještena u sigurnu kuću - navodi se u izvještaju o radu za prošlu godinu Centra za socijalni rad opštine Milići koji je sa 15 glasova ZA podržan od strane odbornika.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom