top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 127 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas267
mod_vvisit_counterJuče611
mod_vvisit_counterOve sedmice267
mod_vvisit_counterProšla sedmica5184
mod_vvisit_counterOvaj mjesec878
mod_vvisit_counterProšli mjesec26509
mod_vvisit_counterUkupno1924254
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Djeca iz Milića otputovala u Bečiće u okviru projekta "Socijalizacija djece RS 2021" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 12 jul 2021 10:06

altMilići - Preko projekta "Socijalizacija djece RS 2021" koji realizuje Fond za dječiju zaštitu RS uz podršku Vlade RS, 11 –oro djece iz opštine Milići i jedan roditelj-pratilac jutros su otputovali u Bečiće. Desetogodišnji dječak Radovan u Bečiće je otputovao sa majkom Biljanom Aleksić. "Idem prvi put sa sinom. Očekujem da će nam biti lijepo jer je i starija kćerka već bila dio ovog projekta" - kaže Biljana.

Trinaestogodišnja Silvana Dimitrić prvi put ide na more. Očekuje lijepo iskustvo i da stekne nove prijatelje. "Čula sam da ćemo svašta naučiti. Ima dosta sportskih aktivnosti. Prvi put idem na more a pošto idem sama, biće mi malo teže dok se ne naviknem ali i to ću prebroditi" - kaže Silvana.

altDanijela Vidović ima 11 godina i takođe će prvi put ljetovati u Crnoj Gori zahvaljujući projektu "Socijalizacija djece". "Starija sestra mi je pričala kako je njoj bilo i poželila sam i ja da idem u Crnu Goru. Ne znam baš dobro plivati ali sestra mi je rekla da ću na moru naučiti" - kaže Danijela.

Danijelina majka, Jelena ima samo riječi hvale za projekat Fonda dječije zaštite RS. "Imamo u porodici četvoro djece, starija kćerka je išla pretprošle godine, bila je prezadovoljna" - kaže Danijela.

altPeta smjena u kojoj će djeca iz Milića boraviti na crnogorskom primorju traje do 21. jula – potvrđuje viši stručni saradnik u Fondu dječije zaštite - poslovnica Milići Boban Vitić.

"Nadam se da će naša djeca u Bečićima u hotelu "Užice" dobro da se provedu. Tamo će imati kulturne, sportske i druge društvene aktivnosti. Za našu grupu djece zadužena je Bojana Kulić vaspitač iz Bijeljine" - kaže Vitić i dodaje da je s obzirom da projekat "Socijalizacija djece" prošle godine nije realizovan zbog pandemije KOVID-19, djeca koja su se prijavila 2020-e za projekat, bila su u prioritetu da se obavezno uključe ove godine.

altKako je projekat realizovan preko poslovnice Fonda dječije zaštite u Milićima a ne preko Centra za socijalni rad Milići kao u prethodnom periodu, djeca ove godine nisu imala džeparac od lokalne uprave što je bila praksa prethodnih godina - objašnjava Vitić. "Džeparac je prošlih godina bio jer je projekat realizovan preko Centra za socijalni rad, ustanove koja je na opštinskom budžetu a ove godine Fond za dječiju zaštitu daje im samo besplatno putovanje" - kaže Vitić.

altProjektom "Socijalizacija djece RS" obuhvaćena su djeca iz djeca iz socijalno ugroženih porodica-korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica, djeca iz porodica boračke populacije, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca, talentovani sportisti i dr.


Projekat „Socijalizacija djece Republike Srpske“ prethodno je realizovan 18 godina bez prestanka, od 2002. godine zaključno sa 2019. godinom.

Ciljevi ovog projekta su usmjereni ka stvaranju bar djelimično približnih uslova za zadovoljavanje razvojnih potreba djece čiji je razvoj otežan nepovoljnim socijalnim, porodičnim, materijalnim uslovima i/ili zdravstvenim i razvojnim smetnjama.

U ovom periodu obuhvaćeno je više od 32.000 osoba, odnosno 26.471 djece i 5.848 odraslih osoba, pratećeg osoblja iz svih lokalnih zajednica Republike Srpske, a svojim obimom, kontinuitetom i ciljevima, projekat je postao izuzetno važan i prepoznatljiv segment sistema dječije zaštite Republike Srpske.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 12 jul 2021 10:09
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom