top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 26 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas542
mod_vvisit_counterJuče771
mod_vvisit_counterOve sedmice542
mod_vvisit_counterProšla sedmica5599
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5312
mod_vvisit_counterProšli mjesec23759
mod_vvisit_counterUkupno1875298
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Preko programa Zavoda za zapošljavanje 25 osoba dobija posao PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 14 jul 2021 10:40

altMilići - Direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić potpisao je danas u opštini Milići ugovore sa pet poslodavaca sa područja opštine Milići u okviru „Programa zapošljavanja i samozapošljavanja ciljnih kategorija u privredi u 2021. godini". Putem ovog programa biće zaposleno 25 osoba od toga 19 u proizvodnom pogonu firme "Jugotex" iz Smedereva.Nakon potpisivanja ugovora, Vujičić je zajedno sa načelnikom opštine Milići Markom Savićem, posjetio prostorije proizvodnog pogona firme "Jugotex".

alt"Potpisali smo ugovore sa pet poslodavaca iz opštine Milići i kroz ove ugovore biće zaposleno 25 radnika. Osim ovog programa, na području opštine Milići smo realizovali još četiri Programa, tako da je ukupno kroz Programe za opštinu Milići u ovoj godini, izdvojeno negdje oko 230 000 KM za zapošljavanje preko 70 radnika što je 10% ukupno nezaposlenih u opštini Milići" - kaže Vujičić.

altNajviše sredstava po "Programu zapošljavanja i samozapošljavanja ciljnih kategorija u privredi u 2021. godini" odobreno je firmi "Jugotex" iz Smedereva, koja ima otvoren pogon u Milićima. Vlasnik firme Dejan Ristić kaže da će dobiti podsticaj za zapošljavanje 19 radnika. "U pogonu u Milićima imamo 20 zaposlenih a za 19 smo dobili podsticaj. To nam znači puno jer ova proizvodnja zahteva period od bar godinu dana da sve zaživi. Znači nam i podrška opštine Milići i ljudi koji su korektni u saradnji a sve da bismo došli do cilja koji smo postavili - zapošljavanje 50 radnika u pogonu u Milićima" - kaže Ristić.

altNačelnik opštine Milići Marko Savić napominje da je Zavod za zapošljvanje RS važna karika lokalnoj upravi u smanjenju broja nezaposlenih na području opštine.

"Zahvalio bih se Zavodu za zapošljavanje RS i gospodinu Miroslavu Vujičiću, koji je učinio da Zavod zaista radi konkretne stvari a ne samo da evidentira nezaposlene .Mi sigurno sa lokalnog nivoa ne bi mogli dati podršku ovakvim stvarima i svakako da ćemo nastaviti da pratimo Programe Zavoda kako bi i dalje radili na rješavanju nezapslenosti na području opštiine Milići" - kaže Savić.

alt

Direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić najavio je da će do kraja godine biti realizovan još jedan Program u RS a radi se o "Programu zapošljavanja mladih - djece poginulih boraca sa VSS u statusu pripravnika u 2021.godini", gdje je planirano zapošljavanje 70 osoba iz pomenute kategorije.

Osim firme "Jugotex" podršku Zavoda za zapošljavanje dobili su još : Kamenorazačka radnja "GRANIT" Jadranka Mlađenović s.p. Milići, TRGOVINA "FENIKS" s.p, D.O.O. "PROMIL" Milići i "JAVNI PREVOZ"Mladen Sušić,s.p.Milići.


Poslednje ažurirano sreda, 14 jul 2021 11:38
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom