top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 27 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas271
mod_vvisit_counterJuče587
mod_vvisit_counterOve sedmice271
mod_vvisit_counterProšla sedmica3567
mod_vvisit_counterOvaj mjesec10705
mod_vvisit_counterProšli mjesec17524
mod_vvisit_counterUkupno1688972
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Škola u Milićima spremna za novu školsku godinu PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 30 avgust 2021 09:39

altMilići - OŠ "Aleksa Jakšić" u Milićima spremno dočekuje novu školsku godinu a tokom ljetnjeg raspusta obavljeni su određeni radovi u centralnoj školi i područnom odjeljenju Derventa. "Od 18.juna, od kada sam preuzeo funkciju direktora, uradili smo onoliko koliko smo mogli. Renovirali smo u potpunosti tri mokra čvora u školi u Derventi, škola u Dubnici je uređena, ima nekih sitnica koje će tokom septembra biti završene a u centralnoj školi, renovirali smo i kompletno opremili tri učionice a u zbornici smo, namještaj koji je star 30 godina, zamijenili novim" - kaže direktor OŠ "Aleksa Jakšić" Milići Radomir Madžarević i dodaje da je prioritet u narednom periodu ograđivanje školskog dvorišta, jer bezbjednost djece je na prvom mjestu.

altPred početak nove školske godine, škola je pokrenula akciju prikupljanja udžbenika za 6,7,8 i 9 razred i do sada je prikupljeno preko 100 kompleta knjiga.

"Odziv roditelja je prilično dobar, s tim da treba biti svjestan da većina roditelja naših učenika nemaju mogućnost da poklone knjige školi jer iste ostavljaju mlađoj djeci ili poklanjanju rodbini. Uprkos tome imali smo roditelje iz Milića koji su školi poklonili knjige i hvala im na tome. Takođe,imali smo nekoliko poklonjenih kompleta knjiga iz Zvornika a impozantan broj, od 116 kompleta, prikupili su naši sugrađani koji žive i rade u Banjaluci, porodica Šarenac. Oni su preko jedne osnovne škole u Banjaluci, direktora te škole i nastavnice, prikupili knjige za 6,7,8 i 9 razred i nešto malo za peti razred a knjige su nam stigle u subotu" - kaže direktor Madžarević i napominje da akcija prikupljanja korištenih knjiga i dalje traje kako bi svaki učenik u narednoj školskoj godini, na poklon dobio knjige od škole.

S obzirom da je Vlada RS obezbijedila knjige za učenike 1,2,3 i 4 razreda osnovne škole, direktor Madžarević je uputio poziv roditeljima da 1.septembra dođu u školu i preuzmu knjige. Za učenike pomenutih razreda iz Milića i Dervente udžbenici se preuzimaju u školi u Milićima, dok će đaci iz područnog odjeljenja Dubnica, knjige dobiti u školi u Dubničkom Mostu.

"Roditelji učenika u područnom odjeljenju Dubnica knjige preuzimaju u školi u Dubničkom Mostu 01.septembra u 8:00 časova roditelji učenika iz Dervente treba da dođu 01.septembra u školu u Derventi u 8:00 časova da preuzmu knjige. Što se tiče centralne škole pozivamo roditelje učenika prvih razreda da u školu dođu u 9:00 časova kako bi preuzeli knjige i kako bi prisustvovali tom prvom času" - kaže Madžarević.

U školsku 2021/2022 godinu u centralnoj školi "Aleksa Jakšić" u Milićima krenuće 465 učenika u područnom odjeljenju Dubnica 28 a u područnom odjeljenju u Derventi 25 učenika. Čas u predmetnoj nastavi 01.septembra počinje u 8:00h a u razrednoj nastavi u 9:00 sati.


Poslednje ažurirano ponedeljak, 30 avgust 2021 14:29
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom