top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 11 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas267
mod_vvisit_counterJuče378
mod_vvisit_counterOve sedmice267
mod_vvisit_counterProšla sedmica2796
mod_vvisit_counterOvaj mjesec10550
mod_vvisit_counterProšli mjesec16203
mod_vvisit_counterUkupno1705020
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Programom na Trgu rudara obilježen Dan srpskog jedinstva,slobode i nacionalne zastave PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 17 septembar 2021 11:18


Milići - Povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave na svim javnim ustanovama i institucijama, kao i na glavnim saobraćajnicama u opštini Milići istaknute su zastave Republike Srpske a prigodan program poovodm 15.septembra upriličen je na Trgu rudara u Milićima. Program su defileom, noseći zastave RS otvorili mališani iz PU "Poletarac" Milići a zatim se u ime osnovne i srednje škole obratio profesor Srpskog jezika i književnosti u SŠC "Milutin Milanković" u Milićima Siniša Šešlija a nakon njega načelnik opštine Milići Marko Savić.

alt
alt

alt
"U ovim vremenima, kada gotovo da ne možemo da dignemo glavu od onih sjenki koje na sve načine pokušavaju da pritisnu naš narod i oduzmu nam našu zemlju, moramo čvrsto da zbijemo redove i da radimo na jačanju jedinstva i sloge. Moramo da mlađim naraštajima pričamo o potrebi očuvanja vjere, pisma i nacionalnog identiteta jer bez obzira gdje će provesti ostatak života, možda u nekoj drugoj državi, oni će biti ti koji će pričati svojoj djeci o srpskom narodu, srpskom herojstvu i patriotizmu" - kaže Šešlija.

Direktor OŠ "Aleksa Jakšić" u Milićima Radomir Madžarević naglašava da je na Trgu rudara bilo prisutno 140 osnovaca u pratnji nastvanika. "Meni je drago što je ovo jedna zajednička manifestacija i mislim da smo ovaj dan lijepo obilježili" - ističe Madžarević i dodaje da je škola po preporuci RPZ obilježila 15.septembar.

alt
alt

alt
Načelnik opštine Milići Marko Savić kaže da je 15.septembar jedan od najvećih praznika srpskog naroda.

"Mi smo pokušali da ovaj praznik podignemo na malo viši nivo i da osim isticanja zastava na objektima javnih institucija i u gradu, organizujemo još neke aktivnosti, što smo i učinili u saradnji sa obrazovnim institucijama ovdje na Trgu" - kaže Savić.

alt
alt

alt

Dio programa bila je i trka štafeta u kojoj su učestvovali učenici osnovne i srednje škole a pobjednik je ekipa(prvi dva) srednjoškolskog centra "Milutin Milanković. Predstavnik ekipe, Matej Kandić kaže da su sa lakoćom osvojili pehar. "Bilo nas je četvoro u ekipi, za trku se nismo pripremali, malo je bilo vruće pa je teže bilo trčati ali izdržali smo" - kaže Kandić.

alt
alt

alt

Obilježavanje je počelo intoniranjem himni "Bože pravde" i "Moja Republika".

Poslednje ažurirano petak, 17 septembar 2021 11:20
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom