top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 13 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas79
mod_vvisit_counterJuče410
mod_vvisit_counterOve sedmice79
mod_vvisit_counterProšla sedmica3176
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1863
mod_vvisit_counterProšli mjesec15199
mod_vvisit_counterUkupno1726034
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica: Međuopštinska organizacija slijepih i slabovidih pomogla članove u skladu sa mogućnostima PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 15 oktobar 2021 10:48

altVlasenica - Danas se obilježava Međunarodni dan bijelog štapa - 15.oktobar. Međuopštinska organizacija slijepih i slabovidih koja okuplja članove u Vlasenici, Milićima, Šekovićima i Han Pijesku neće realizovati aktivnosti povodom ovog datuma zbog epidemiološke situacije koju nameće korona virus ali tokom godine organizacija je pomogla svojim članovima onoliko koliko je mogla – kaže predsjednik Međuopštinske organizacije slijepih i slabovidih sa sjedištem u Vlasenici Milenko Jović.

"Krajem aprila i početkom maja svim svojim članovima u ovoj godini smo podijelili jednokratnu pomoć u vidu prehrambeno-higijenskih paketa u vrijednosti od po 60 KM. Aplicirali smo projketom Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS za raspodjelu sredstava od igara na sreću, ima mjesec dana od zatvaranja konkursa i očekujemo pomoć kroz taj projekat do kraja godine. Teško je raditi u ovim uslovima a moram napomenuti da smo ove godine bili uskraćeni za 1500 KM od opštine Han Pijesak koja nas je isključila iz budžeta, nadamo se da ćemo u sledećoj godini ponovo imati tu vrstu pomoć od opštine Han Pijesak" - kaže Jović i napominje da danas neće imati aktivnosti zbog epidemiološke situacije.

"Ni Savez slijepih RS nema centralnu manifestaciju pa nemamo ni mi. Mi ćemo danas biti u kancelariji ali aktivnosti nećemo provoditi. Imali smo u ovoj godini tri naša člana koja su bila zaražena virusom i nažalost dva su preminula, tako da ni naše članstvo nije bilo saglasno da se okupljamo" - kaže Jović.

Međuopštinska organizacija slijepih i slabovidih ima 39 članova od toga u Vlasenici 20,Milićima 10, Han Pijesku 3 i Šekovićima 6.


Poslednje ažurirano petak, 15 oktobar 2021 10:58
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom