top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 41 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas506
mod_vvisit_counterJuče771
mod_vvisit_counterOve sedmice506
mod_vvisit_counterProšla sedmica5599
mod_vvisit_counterOvaj mjesec5276
mod_vvisit_counterProšli mjesec23759
mod_vvisit_counterUkupno1875262
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Škola programiranja za djecu od sada i na našim prostorima PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 20 oktobar 2021 08:22

altDjeca uzrasta od 5 do 17 godina koja vole programiranje, od sada imaju mogućnost da online ili u učionici pohađaju Međunarodnu školu za programiranje "Algorithmics". Dragana Rikić menadžer Algorithmics Međunarodne škole programiranja za djecu objašnjava da trenutno kurseve koje škola nudi, pohađa preko 200 000 djece u preko 45 zemalja širom svijeta a njima su se od juna ove godine pridružila djeca iz Bijeljine,Brčkog i Zvornika.

"Agencija za pomoć u obrazovanju „Next Level“ ponosni je partner globalne kompanije Algorithmics Global - međunarodne škole programiranja za djecu. Kompanija Algorithmics Global postoji od 2016. godine i svoj program zasniva na međunarodno priznatoj metodologiji koju su razvijali metodolozi, stručnjaci iz Rusije i SAD koje vodi Derek Breen, autor brojnih publikacija i programa za edukaciju djece u oblasti programiranja. Trenutno kompanija posluje u preko 45 zemalja širom svijeta, učionice postoje u preko 250 gradova, a preko 200.000 djece širom svijeta pohađa kurseve po ovoj jedinstvenoj metodologiji" - objašnjava Rikićeva.

altAlgorithmics Međunarodna škola programiranja za djecu u Bijeljini, Brčkom i Zvorniku radi od juna ove godine - kaže Rikićeva i dodaje da su zadovoljni brojem polaznika.

"Djeca iz Bijeljine, Zvornika i Brčkog imaju priliku da se pridruže vršnjacima iz cijelog svijeta. Nudimo trenutno devet različitih kurseva, u zavisnosti od uzrasta i interesovanja djeteta, a nastavu organizujemo oniline ili u učionici u Bijeljini u ulici Srpske dobrovoljačke garde broj 16. Ono po čemu smo jedinstveni jeste da radimo na jedinstvenoj, interaktivnoj, online platformi, koja je posebno razvijena za potrebe naše škole i kojoj polaznici mogu pristupiti 24 sata. Njegujemo poseban odnos sa roditeljima, kao odgovoran partner u odrastanju i profesionalnom usavršavanju djece" - kaže Rakićeva i napominje da programiranje, kao jezik budućnosti, je znanje koje će ubrzo biti neophodno u bilo kojoj profesiji.

"Moram naglasiti da se mi ne ograničavamo samo na učenje programiranja. Naša škola razvija vještine za 21 vijek. Sa nama djeca uče da razvijaju projekte od ideje do javne prezentacije, da rade u timovima, da argumentovano diskutuju. Jačamo kritičko i logičko razmišljanje, liderske vještine, razbijamo strah od grešaka, učimo ih da ne treba da se plaše grešaka i pripemamo djecu za profesije budućnosti. Časovi se održavaju jednom sedmično tokom radnih dana ili vikendom, kako djeci odgovara. Svakako postoje individualne metode rada sa djecom a propušteni časovi se mogu nadoknaditi. Djeca mogu da rade domaću zadaću samo ako to žele a roditelji preko platforme imaju mogućnost da prate napredak svog djeteta" - kaže Rikićeva.

altKako kaže Dragana Rikić menadžer Algorithmics Međunarodne škole programiranja za djecu, prvi polaznici škole su startovali 01.juna kako online tako i u učionici ."Kada govorimo o broju polaznika, istakla bih da imamo veću zainteresovanost djece iz Zvornika i Brčkog u odnosu na Bijeljinu i zbog toga je veća zainteresovanost za online nastavu u kojoj imamo manje grupe. Svakako organizujemo besplatne promo časove i pozivamo roditelje i djecu da nam se jave da dođu na promo čas i vide šta i kako radimo u Algorithmics školi" - ističe Rikićeva.

Više informacija o kursevima i trenutnim ponudama možete dobiti na web stranici:www.bijeljina.alg.academy, Instagram i FB stranici: algorithmics.bijeljina, direktno u ulici Srpske dobrovoljačke garde 16 u Bijeljini ili na telefon: 065 213 214 (kontakt osoba je Dragana Rikić).

Poslednje ažurirano sreda, 20 oktobar 2021 09:34
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom