top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 14 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas95
mod_vvisit_counterJuče410
mod_vvisit_counterOve sedmice95
mod_vvisit_counterProšla sedmica3176
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1879
mod_vvisit_counterProšli mjesec15199
mod_vvisit_counterUkupno1726050
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Opština podržala 30 žena u plasteničkoj proizvodnji povrća PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 27 oktobar 2021 10:11

altMilići - U okviru projekta “Plastenička proizvodnja”, 30 domaćinstava sa područja opštine Milići, dobili su plastenike površine 100 metara kvadratnih. Načelnik opštine Milići Marko Savić kaže da osim plastenika paket podrazumijeva sistem za navodnjavanje, sadni materijal i stručna predavanja. Vrijednost projekta, koji je realizovan u saradnji sa Jedinicom za koordinaciju poljoprivrednih projekata je oko 78 000 KM, od čega je opština Milići izdvojila oko 20 000 KM, građani (korisnici) blizu 13 500 KM a ostatak Jedinica za koordinaciju.

alt"Naredni korak koji smo dogovorili sa Jedinicom za koordinaciju poljoprivrednih projekata je otvaranje prodajnih mjesta-punktova, uz magistralni put, kako bi proizvođači dobili mogućnost da ono što proizvedu i prodaju" - kaže načelnik Savić.

Projekat ima za cilj da pomogne žene, zainteresovane za proizvodnju povrća u plastenicima i u tom smjeru pružia im podršku u narednih godinu dana. Vesna Madžarević iz Milića korisnica projekta, kaže da u plasteniku vidi dodatnu zaradu za svoju porodicu.

alt"Za plastenik sam izdvojila 450 KM i naša obaveza je bila da pripremimo zemljište za montiranje plastenika. I ranije sam sijala povrće ali sada će u plasteniku to biti mnogo lakše. Planiramo u jesenjoj sjetvi da proizvedemo luk, salatu i možda spanać a na proljeće paradajz, papriku i krastavce. Nadam se da će sve biti kako treba " - kaže Vesna.

Do sada je u opštini Milići podijeljeno 30 plastenika preko projekata koje je iz opštinskog budžeta sufinansirala Opština Milići u saradnji sa određenim donatorima - kaže samostalni stručni saradnik za poljoprivredu Dejan Golić.

"U saradnji sa UNDP i Muslim Aid-om, u prethodnom periodu smo podijelili takođe 30 plastenika a do kraja godine imamo u planu podjelu sadnica šljive, ruske džanarike i lješnika" - napominje Golić.

Na području opštine Milići ima oko 400 registrovanih poljoprivrednih proizvođača.


Poslednje ažurirano sreda, 27 oktobar 2021 10:15
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom