top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 27 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas69
mod_vvisit_counterJuče410
mod_vvisit_counterOve sedmice69
mod_vvisit_counterProšla sedmica3176
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1853
mod_vvisit_counterProšli mjesec15199
mod_vvisit_counterUkupno1726024
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Počela vakcinacija trećom dozom - epidemiološka situacija stabilna PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 29 oktobar 2021 12:23

altMilići - Danas je održana sjednica Štaba za vanredne situacije opštine Milići povodom početka imunizacije građana trećom dozom vakcine protiv virusa korona. Načelnik opštine Milići Marko Savić kaže da je epidemiološka situacija stabilna i dodaje da je trenutno na području opštine 18 osoba zaraženo a za dvije osobe se čekaju rezultati.

"Rezultat toga jeste veći broj vakcinisanih osoba od Republičkog prosjeka i s tim u vezi jedan od zaključaka donesen na današnjoj sjednici odnosi se na apel građanima da se vakcinišu kako prvom i drugom tako i trećom – buster dozom, koja je dostupna, jer samo je vakcinacija dugotrajna mjera u borbi protiv virusa korona" - izjavio je načelnik Savić nakon sjednice.

On je naglasio da je od avgusta ove godine do danas, 5 osoba preminulo (4 nevakcinisane a jedna vakcinisana prvom dozom).Takođe, broj hospitalizovanih pokazuje da je od 14 osoba upućenih na bolničko liječenje, njih 11 bilo nevakcinisano a od ukupnog broja 64 - nevakcinisane su bile 44 osobe. "Na sjednici Štaba je istaknut problem neprijavljivanja osoba sa kojima su zaražene osobe bile u kontaktu.Smatramo da nema potrebe za sakrivanjem kontakata, jer ako je osoba vakcinisana period izolacije je 5 dana a ako osoba nije vakcninisana, može i nakon sedam dana da izađe iz izolacije ukoliko test bude negativan" - kaže načelnik Savić.

Savić je napomenuo da se epidemiološke mjere na području opštine poštuju i najavio mogućnost kontrole poštovanja istih, od strane inspektora iz Republičkog inspektorata.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom