top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 9 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas92
mod_vvisit_counterJuče410
mod_vvisit_counterOve sedmice92
mod_vvisit_counterProšla sedmica3176
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1876
mod_vvisit_counterProšli mjesec15199
mod_vvisit_counterUkupno1726047
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Asfaltira se ulica Jovana Cvijića u naselju Toplik 3 PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
utorak, 02 novembar 2021 10:28

altVlasenica - U vlaseničkom naselju Toplik III asfaltirano je 300 metara puta u ulici Jovana Cvijića. Asfaltiranje je finansirano sredstvima Opštine Vlasenica i Sekretarijata za raseljena lica i migracije - kaže predsjednik SO Vlasenica Goran Đurić i napominje da je iz opštinskog budžeta za ove radove izdvojeno 20 000 КМ, dok je 40 000 КМ stiglo iz Sekretarijata za raseljena lica i migracije.

"Obilazeći Toplik prošle godine dali smo predizborno obećanje  da će ova ulica biti asfaltirana. Nažalost, vremenske prilike to nisu dozvolile ranije, pa mi sada ispunjavamo svoje obećanje. Iskreno se nadam da ćemo iznaći finansijska sredstva da naredne godine asfaltiramo i jednu, da tako kažem, glavnu, i tri – četiri poprečne ulice koje su još neasfalirane na Topliku, tako da će stanovnici ovog naselja konačno imati sve uslove za normalan život. Nama je cilj da se ovo naselje urbanizuje. Moram napomenuti da je sve na Topliku urađeno za vrijeme vladavine Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Neki raniji političari nisu imali sluha, ni razumijevanja za potrebe stanovništva na Topliku, ali će opštinska uprava, na čelu sa načelnikom Miroslavom Кraljevićem, nastaviti da razvija ovo naselje“ - kaže Đurić i napominje da je iz opštinskog budžeta za ove radove izdvojeno 20 000 КM, dok je 40 000 КM stiglo iz Sekretarijata za raseljena lica i migracije.

alt"Naravno, osim asfaltiranja, urađeni su propusti, bankine, ivičnjaci, prokopani odvodni kanali. Još treba postaviti cijevi i izbetonirati jedan šaht. Inače, radovi su veoma zahtjevni pošto su baš ovdje velike padine" - napominje Đurić.

Asfaltiranje ulice Jovana Cvijića u vlasneičkom naselju Toplik 3 najviše je obradovalo stanovnike ove ulice. Među njima je i Milivoje Krstić koji je 2000.godine među prvima sagradio kuću u ovom naselju.

alt"Ja sam kuću sagradio prije 21 godinu  i konačno sam dočekao da pored nje bude asfalt. Svima nama ovo mnogo znači jer ćemo imati bolji prilaz, bolju komunikaciju sa centrom grada. Nadamo se da će i problem sa kanalizacijom biti riješen kako nam je iz opštine i obećano “ - kaže Кrstić.

I Neđo Todorović nije krio zadovoljstvo. "Ima nas petoro u porodici i mnogo nam znači asfaltiranje. Djeca neće morati u čizmama da idu do grada već će sad kao i sva druga djeca moći u patikama i cipelama ići. Hvala svima, najviše načelniku i "Zvornik putevima" - kaže Todorović.

alt


U naselju Toplik, koje broji oko 450 kuća, većinsko stanovništvo čine izbjegla i raseljena lica koja su svoj novi dom našla u Vlasenici.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom