top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 12 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas78
mod_vvisit_counterJuče410
mod_vvisit_counterOve sedmice78
mod_vvisit_counterProšla sedmica3176
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1862
mod_vvisit_counterProšli mjesec15199
mod_vvisit_counterUkupno1726033
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Izložba slika XV i XVI saziva Likovne kolonije "Birač" otvorena do 12.novembra PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 11 novembar 2021 09:18

altVlasenica - Kulturni centar Vlasenica upriličio je izložbu slika 15. i 16. saziva Likovne kolonije "Birač", koja je ove godine, u dva navrata, održana u Vlasenici. Postavku koja se nalazi u holu kino-sale vlaseničkog Doma kulture, čine 23 slike sa motivima Vlasenice i okoline – kaže direktorica Kulturnog centra Vlasenica Bojana Bošković.

alt"Zbog epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti da ranije organizujemo izložbu. Likovna kolonija je tradicionalna manifestacija, koja se, uz pokroviteljstvo opštine Vlasenica i načelnika Miroslava Kraljevića, organizuje u našem gradu. Na XV i XVI sazivu je učestvovalo oko 30 umjetnika a neki od njih su Žarko Koprivica, Dragan Babović, Nedeljko Šušnica, Ljiljana Čuprić i drugi" - kaže Boškovićeva.

altPredsjednik Likovne kolonije "Birač" Cvijetin Milaković i jedan od učesnika, kaže da su na izložbi predstavljene slike autora koji tradicionalno učestvuju na ovoj manifestaciji. "Ima dobrih slika, dobrih autora. Nadam se da ćemo nastvaiti saradnju i u dogledno vreme, možda za Dan opštine napraviti ponovo izložbu" - kaže Milaković i naglašava da su učesnici Likovne kolonije zadovoljni gostoprimstvom Vlaseničana a zauzvrat daju sve od sebe da ljepote Vlasenice prenesu na slikarsko platno.

altVlaseničani su svakako zadovljni što se kroz likovnu umjetnost prikazuju najljepši pejzaži i kulturno istorijski objekti . "Izložba je prilika da se pokažu ljepote naše Vlasenice, kako nama koji ovdje živimo, tako i ljudima koji dolaze sa strane i nadamo se da će izložbu posjetiti veliki broj građana" - kaže Vesna Gadžunović iz Vlasenice.

alt

Sa namjerom da posjeti izložbu, u Vlasenicu je došao Stefan Bojić iz Bratunca. "Mogu da vam kažem da sam prezadovoljan onim što sam vidio. Veliki je broj slika ali moj favorit je slika neizgrađene crkve u Vlasenici" - ističe Bojić.

altOdržavanje Likovne kolonije tradicionalno podržava opština Vlasenica. Predsjednik Skupštine opštine Goran Đurić napominje da većina ovih umjetničkih djela bude poklonjena državnim zvaničnicima koji dolaze u posjetu opštini Vlasenica. "Mislim da su neke slike koje su nastale na prethodnim sazivima Likovne kolonije otišle čak u inostranstvo i opština će i ubuduće podržavati ovu manifestaciju" - naglašava Đurić.

XV saziv Likovne kolonije "Birač" na kojoj su učestvovali umjetnici iz Republike Srpske i Srbije, održan je od 14. do 16. maja, a XVI tri mjeseca kasnije, od 17. do 19. avgusta ove godine.

alt

Izložba slika biće otvorena do petka 12.novembra u holu kino-sale u Domu kulture u Vlasenici u periodu od 12 do14 časova.


Poslednje ažurirano četvrtak, 11 novembar 2021 09:21
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom