top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 10 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas92
mod_vvisit_counterJuče410
mod_vvisit_counterOve sedmice92
mod_vvisit_counterProšla sedmica3176
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1876
mod_vvisit_counterProšli mjesec15199
mod_vvisit_counterUkupno1726047
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : UŽ "Podrinje" podržano od strane opštine Vlasenica i Vlade Kantona Sarajevo PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
subota, 13 novembar 2021 11:39

altVlasenica - U prostorijama UŽ "Podrinje" Vlasenica, održana je radionica u okviru projekta "Ekonomsko osnaženje žena u poljoprivrednoj proizvodnji na području opštine Vlasenica", koji finansiraju kabinet premijera Kantona Sarajevo i opština Vlasenica. Vrijednost projekta je 13 150 KM a kroz projekat će biti podržane žene povratnice, žene iz kategorije izbjeglih i raseljenih lica, samohrane majke i socijalno ugrožena lica. Podrška se ogleda u nabavci 7 motornih kopačica, 8 trimera i 5 prskalica/atomizera - kaže Desanka Nikolić predsjednica UŽ "Podrinje" Vlasenica.

alt“Objavili smo poziv ženama , članicama našeg Udruženja da se prijave i odabrali smo 20 žena koje će kroz ovaj projekat biti ekonomski osnažene, što je glavni cilj našeg Udruženja. Uporedo sa ovim pozivom, raspisali smo i Javni poziv za nabavku opreme” - kaže Nikolićeva i dodaje da će do kraja decembra oprema u vidu kopačica,prskalica i trimera biti podijeljena korisnicama.

Mediha Malčinović iz MZ Gradina sebi će posao olakšati nabavkom prskalice za prskanje voća i kukuruza.

“Prskalica će mi dobro doći za prskanje voća i kukuruza. Mnogo mi znači što imam priliku da preko Udruženja nabavim prskalicu jer iz vlastitih sredstava ne bismo mogli kupiti. Sa mehanizacijom nam je sve lakše” - kaže Mediha i dodaje da imaju najviše šljive, koju prodaju u svježem stanju ili prerađenu u rakiju, kada cijena šljive nije zadovoljavajuća.

alt

Šestočlana porodica Hazire Maličinović iz MZ Gradaina, selo Hrastovac dobiće kopačicu.

“Sijemo kukuruz i kopačica će nam tu biti od pomoći kao i za obradu vrtova koje imamo u blizini kuće. Kukuruz sijemo za naše potrebe, da bismo prehranili ovce. Mnogo nam znači kada učestvujemo u ovim projektima, gdje samo dio sredstava moramo mi da izdvojimo a sebi olakšavamo posao” - kaže Hazira.

Predavanje na temu "Održiva proizvodnja u poljoprivredi na području opštine Vlasenica" održale su Sanja Stjepanović i Tanja Erdelić iz Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Vlasenica.

alt

“Govorile smo o poljoprivrednim kulturama koje su zastupljene kod nas. U poslednje vrijeme akcenat je na plasteničkoj proizvodnji u okviru koje se uzgaja paradajz, paprika, krastavac dok se na otvorenom polju uzgaja krompir, luk, pšenica , kukuruz , uglavnom ono što ljudi uzgajau za svoje potrebe” - kaže Erdelićeva.

Projekat “"Ekonomsko osnaženje žena u poljoprivrednoj proizvodnji na području opštine Vlasenica" traje do kraja decembra i obuhvatiće 20 žena članica UŽ "Podrinje" Vlasenica.


UŽ "Podrinje" Vlasenica već dugi niz godina sarađuje sa Udruženjem "VIVE žene" iz Tuzle, sa kojim radi na osnaživanju žena kroz održavanje radionica na različite teme - ženska prava, nasilje u porodici, jednakost polova i druge. Na radionicama, koje se održavaju dva puta mjesečno, učestvuje oko 50 žena, članica vlaseničkog Udruženja "Podrinje".Udruženje aktivno učestvuje i na Sajmovima koji ženama omogućavaju da svoje proizvode prodaju i ekonomski se osnaže.

Poslednje ažurirano petak, 19 novembar 2021 11:16
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom