top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 29 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas69
mod_vvisit_counterJuče410
mod_vvisit_counterOve sedmice69
mod_vvisit_counterProšla sedmica3176
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1853
mod_vvisit_counterProšli mjesec15199
mod_vvisit_counterUkupno1726024
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Opština obezbijedila računarsku opremu OŠ "Vuk Karadžić" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 19 novembar 2021 13:03

altVlasenica - Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Vlasenici, dobila je računarsku opremu zahvaljujući opštini Vlasenica. Predsjednik Skupštine opštine Goran Đurić kaže da je iz budžeta opštine finansirana nabavka 15 računara.

"Trudimo se da stvorimo što bolje uslove za nastavnike i učenike.U prethodne dvije godine opština je uložila milionska sredstva u povećanje kvaliteta obrazovanja u Vlasenici, od renoviranja obdaništa "Prvi koraci" do rekonstrukcije podova i mokrih čvorova u školi. Takođe, nedavno smo i Srednjoškolskom centru "Milorad Vlačić" uručili računare i nastavićemo da ulažemo u školstvo i u narednom periodu" - kaže Đurić.

Računarska oprema je već instalirana u kabinet informatike a nastavnik i učenici ne kriju zadovoljstvo, što sada na adekvatan način mogu izučavati ovaj predmet.

alt

"Do sada smo se snalazili. Učenici su radili u manjim grupama, ja sam koristio vlastiti računar a sad je sve lakše i možemo reći da je kabinet informatike sad u potpunosti ispunio standarde za kvalitetno izvođenje nastave. Hvala svima koji su nam to omogućili" - kaže Stefan Berović nastavnik informatike u OŠ "Vuk Karadžić" u Vlasenici.

alt

Učenica osmog razreda Evgenija Ninić samo potvrđuje nastavnikove riječi. "Prije je bilo malo kompjutera i nismo imali uslove za rad. Sad svako ima svoj računar i prostor za rad" - ističe Evgenija.

Direktorica OŠ "Vuk Karadžić" Vlasenica Danka Milić Kezunović izrazila je zahvalnost lokalnoj upravi na čelu sa načelnikom Miroslavom Kraljevićem, za podršku školi, sve u cilju kvalitetnijeg izvođenja nastave u ovoj obrazovnoj ustanovi.

alt

"U 21. vijeku, bez računarske opreme, nismo nigdje prispjeli. Moramo da idemo u korak za novim trendovima i ovo je veliki podsticaj za naše nastavnike i učenike" - napominje Milić Kezunović i podsjeća da je škola imala opremu iz projekta "Dositej" koja je dobijena 2013 godine i koja više ne može da odgovori potrebama nastavnog plana I programa.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom